Centerpartist: ”Avskaffa de kristna helgdagarna!”

FOLKMORD. Centerpartisten Nils-Erik Mellström i Filipstad vill modernisera nuvarande arbetsvecka och rensa bort alla ”kristna” högtider. I det mångkulturella Sverige behövs något nytt som ”passar alla oberoende av religion eller kulturarv”.

Många tror att påsken är en kristen högtid, men alla populära inslag som förknippas med påsken kommer från icke-kristna seder – påskägg, godis, äggjakt, påskharen och så vidare.

Det mångkulturella Sverige måste ta farväl av det kristna arvet”, skriver Nils-Erik Mellström, kretsordförande för Centerpartiet i Filipstad, i en insändare i DN.

Mellström vill att den traditionella arbetsveckan med veckovila på lördagar och söndagar skrotas. Detta eftersom det är en tradition som han uppfattat kommer från vårt ”kristna” kulturarv och därmed ”nästan helt spelat ut sin roll”, liksom de ”kristna” helgdagarna.

I det mångkulturella och sekulariserade Sverige behövs något nytt som ”passar alla oberoende av religion eller kulturarv”. Det centerpartistiska förslaget är att fritt låta var och en välja vilka dagar man vill ha sin veckovila på.

Detta skulle enligt Mellström ge flera positiva effekter som större tillgänglighet och service.

Som kommunpolitiker i Filipstad är jag övertygad om att en modernisering av arbetsveckan skulle få mångfaldigt positiva effekter för våra kommunarbetare såväl som för våra skattebetalare.

När det gäller att ta bort de fornnordiska traditionella helgdagarna – som senare kristenheten lagt beslag på – så har det förekommit fler förslag. År 2011 förslog Carin Jämtin (S) att Sverige skulle ta bort en av de ”kristna” högtiderna och ersätta med en muslimsk helgdag.

— Nästan alla våra helgdagar, förutom midsommar och första maj, är religiöst kristet betingade. Sverige är i dag ett multikulturellt samhälle, och det är verkligen värt att titta på hur man kan göra, uttalade hon då.

Även Julen, Jól, Yule, Yēola, eller Gēola, är en fornnordisk tradition med rötter tio tusen år tillbaka i tiden.

Källor:
Centerpartist vill avskaffa kristna helgdagar: ”Dagens Sverige ett mångkulturellt land”
DN Åsikt. ”Dags att skrota kristna helgdagar”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

Avskaffa Centern !!! En mycket farlig infiltreringsorganisation MOT Sveriges överlevnad.

Samuel
Nybörjare
Samuel
10 månader sedan
Reply to  Vera

Varför inte alla partier i förrädarkammaren?

Swedes Are White
Nybörjare
Anders
10 månader sedan

Avskaffa alla de 349 som ruinerar och terroriserar oss äkta svenskar med diverse propaganda.

Pierre
Nybörjare
Pierre
10 månader sedan

Sitter på jobbet med en TV i bakgrunden, den råkar sända shlomokanal två och jag var tvungen att ta mig en närmare titt då det vankades vara debatt bland några svårt mentalsjuka.

Insåg mycket snart att det var direktsändning från Centerstämman.

Lotta
Nybörjare
Lotta
10 månader sedan

Avskaffa den påtvingade mångkulturen istället

Samuel
Nybörjare
Samuel
10 månader sedan
Reply to  Lotta

Avskaffa (((Globalismen))) istället.

Peter
Nybörjare
Peter
10 månader sedan

Det är rimligt att anta att solstånden och dagjämningarna har helgats och firats i någon form sedan flera tusen år. Påsken infaller ofta i närheten av vårdagjämningen och är min favorithögtid. Jul och Påsk ska inte någon ömklig bögliberalfjant få talla på.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

När jag läste rubriken tänkte jag faktiskt- äntligen ett bra förslag av en Centerpartist men redan i slutet av rubriken blev jag besviken.
Herr liberal(Nils-Erik Mellström)kan ju arbeta helger till samma låga ersättning som jag får och så kan jag få hans politikerarvode för att sitta och snacka. Han är nog inte så intresserad av det förslaget för då skulle han faktiskt behöva stiga upp i ottan och arbeta för sitt dagliga bröd. Nej, det är bättre anser han att vara pk och tala om för svenska folket vad de ska göra.
Förbannade folkförrädare!

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
10 månader sedan

Det räcker inte med att avskaffa partier.
Folket måste inse allvaret – det handlar om ATT överleva.

Larsson
Redaktör
Nybörjare
10 månader sedan

Borde inte just Filipstad ha tröttnat ordentligt på orsaken till kommunens dåliga finanser?
Men det är väl just så som han beskriver, att det är skillnad på kommunanställda och skattebetalare..

Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan

Världsherraväldejudar (Illuminati) vill att Islam ska ta över som ”enande” världsreligion, åtminstone i judarnas anti-vita negroidiserade Väst.