Centerpartiets partisekreterare: Federley har ”en längre tid” känt till sambons pedofilbrott

PEDOFILI. Federley var inte omedveten om sambons pedofilbrott, enligt Centerpartiet. Trots detta öppnar Centerpartiet för att Federley kan få komma tillbaka till partiet.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Stoppa Pressarnas avslöjandet om EU-parlamentarikern Fredrick Federley, vilka har lett till att han ”tagit en paus” från politiken. Federley har inte bara sedan i somras levt som sambo med en man som dömts för grova sexualbrott mot barn, han är även umgåtts flitigt med ytterligare en dömd pedofil.

Avslöjandet om pedofilsambon fick Federley att lämna sin politikerkarriär, åtminstone tillfälligt. Federley har i ett Facebookinlägg menat att han tills nyligen varit ovetandes om att hans sambo dömts till 9 års fängelse för väldigt grova sexualbrott mot barn, något som dock motsägs av uppgifter från parets grannar.

Centerpartiet: Federley har ”en längre tid” känt till sambons pedofilbrott

Att Federley känt till sambons mycket grova sexualbrott mot barn, men ändå valt att inleda och fortsätta förhållandet med denne, bekräftas nu av Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson. Arthursson ska ha sänt ett sms till SVT med där han skriver att ”Federley ’en längre tid’ känt till att hans närstående var dömd för grova brott”.

I SVT:s artikel, som handlar om att förtroendet för Fredrick Federley är skakat inom Centerpartiet, framgår via Arthursson att Centerledningen fick kännedom om brotten “på måndag eftermiddag den 23 november, dagen innan det blev allmänt känt”. Efter samtal med Federley har det “framkommit att han har vetat om detta under en längre tid”.

Federley är nu sjukskriven till sista januari. Trots Federleys pedofilkopplingar öppnar Centerledningen upp för att han inte kommer att uteslutas ur partiet: “Tids nog får vi diskutera vad detta betyder för hans politiska framtid. Där är vi inte nu.”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments