Centerpartiet lanserar ”liberal feminism” som komplement till massinvandringspolitiken

POLITIK. I en motion till riksdagen framför sex centerpartister förslag för att profilera partiet inte bara som ett massinvandringsparti, utan också som partiet som står för ”liberal feminism”.

I en motion till riksdagen betitlad ”Liberal feminism” kräver riksdagsledamöterna Annika Qarlsson, Martin Ådahl, Alireza Akhondi, Ulrika Heie, Fredrik Christensson och Niels Paarup-Petersen att ”arbetet med jämställdhetsintegrering, könsuppdelad statistik och gender budgeting stärks och att myndigheter får jämställdhetsdirektiv”.

Vidare kräver de att riksdagen genomför en ”genomgripande utredning som behandlar och belyser statens, näringslivets, samhällets och individens totala kostnader för ojämställdhet”. Partiet är samtidigt fanatiska motståndare till att statens, näringslivets, samhällets och individens totala kostnader för massinvandringen undersöks.

Motionärerna kräver också att sex- och samlevnad införs som ett obligatoriskt ämne på lärarutbildningen, så att alla lärare, oavsett vilket ämne de undervisar i, kan tala med sina elever om sexualfrågor. ”I detta bör ingå undervisning som behandlar samtyckeslagen”, skriver de bland annat.

Man vill dessutom att rektorer, studie- och yrkesvägledare och andra anställda vid skolor ska ges kunskap om och aktivt arbeta mot sexuella trakasserier, utan några antydningar om vad det är som är orsaken till att detta har blivit ett så stort och snabbt växande problem, nämligen den massinvandring som partiet förespråkar.

Som ”liberal feminism” framhåller motionärerna också vikten av att Sverige har ett ”tydligt jämställdhetsperspektiv i flyktingmottagande och asylprocesser” och att begränsningarna vad gäller familjeåterförening tas bort. Hur man ska åstadkomma jämställdhet i flyktingmottagandet när exempelvis omkring 99 procent av de ”ensamkommande barnen” är män förklaras naturligtvis inte.

Andra områden där ”liberal feminism” bör vara vägledande är enligt motionen jämställd idrott, företagande på lika villkor för kvinnor och män, samt ett mer jämställt arbetsliv. Angående detta skriver man:

Att män i snitt tjänar mer över livet än kvinnor, beror inte bara på löneskillnader utan även på mängd arbetad tid vilket påverkas av bland annat föräldraledighet, VAB, deltidsarbete, bransch, karriär och sjukskrivning.

På alla dessa områden kräver motionen alltså ”genomgripande utredningar” och ”könsuppdelad statistik” för att klarlägga skillnaderna. Samtidigt motsätter sig partiet frenetiskt all form av utredning och uppdelad statistik när det gäller människors etniska bakgrund, trots att detta i många fall är en betydligt viktigare faktor bakom problemen och skillnaderna.

Centerpartiet, som från början hette Bondeförbundet och var ett utpräglat landsbygdsparti som värdesatte svenska traditioner, har med tiden utvecklats till en av de mest extrema förespråkarna för globalism, mångkultur, folkutbyte, homokultur och nu också kvasi-feminism.

Varför skulle riksdagen behöva en Gudrun Schyman när den redan har en Annie Lööf?

Källa:
Liberal feminism Motion 2018/19:2843

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anders JonssonFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Centern ägnar sig åt allt annat än närodlad politik eftersom den bygger på global invandring och anpassning till EU USA och FN. De kräver mångkultur men dessa förslag går emot alla kulturer de importerar. De verkar vilja ha raskrig i landet för deras politik är inte förenlig med de mnniskor som kommer hit och leder potentiellt till raskrig som måste kväsas med en stark polisstat. Politiken passar inte ens de människor som borde ha fått bo kavr här och fortsätta leva som svenskar. Den passar bara herrarna i den globaleltisitiska makten som ska kunna ha ”frihandel” och fri produktion över… Läs mer »

Anders Jonsson
Medlem

Tack ”Leif” för en i vanlig ordning suveränt bra artikel. Centerpartiets utveckling är en ganska bra bild av det svenska förfallet. Centern var för länge sedan något ganska bra: Ett folkrörelseparti bestående av svenska bönder och lantarbetare. Dess ideologi var relativt nära nationalsocialismen. Partiet var trogen denna tradition in på 1970-talet, men sedan spårade det ur totalt, precis som Sverige i stort. Från att ha varit ett parti för svenska bönder och lantarbetare utvecklades det till ett parti som i dag inte har något med svenska folket att göra. Det är ett parti ägt och styrt av JUDE-makt och globalister.… Läs mer »