Carl Bildt vill att Ryssland propagerar för homosexualitet

GAYPRIDE. Nyligen fördömde Carl Bildt den ryska lagen som förbjuder homopropaganda riktad mot barn. Bildt skriver på Twitter att lagen är ”Motbjudande” och ”Omänsklig”.

Drygt en timme efter att Stockholms Pride gått ut med en uppmaning om att svenska makthavare borde ta ställning mot Rysslands familjepolitik kom utrikesminister Carl Bildts ställningstagande. Bland annat har ett Facebookevenegemang startats som vill att den svenska ambassaden i Moskva ska hissa Regnbågsflaggan under Pridefestivalen.

Det var i juni som president Vladmir Putin skrev under den nya lagen som förbjuder homosexuell propaganda riktad till minderåriga. Stockholm Prides ordförande Peter Rimsby säger att lagen gör att liknande aktioner inte går att genomföra i Ryssland.

Den ryska ambassaden har svarat Bildt och skriver bland annat att:
”I alla tider har det ryska samhället utvecklat sin egen uppsättning moraliska värderingar, kulturella och religiösa traditioner som delas av en stor majoritet av folket. Det är just därför vi inte vill skapa förutsättningar för ’omvänd diskriminering’, när en liten grupp medborgare ges rätt att aggressivt marknadsföra sina åsikter till barn som strider mot de synpunkter som den dominerande majoriteten av ryssarna har.”

Den svenska ambassaden i Moskva har sagt att de inte kommer att hissa prideflaggan, men uppger att de ska ha nära kontakt med Rysslands hbt-rörelse.

Källa:
Ryssland svarar på Bildts kritik

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments