Världsmedborgaren Carl Bildt har fått toppjobb på WHO

GLOBALISM. Den tidigare statsministern Carl Bildt (M) har fått ett nytt fint toppjobb som ansvarig för att sprida vaccin för Världshälsoorganisationen (WHO).

Superglobalisten Carl Bildt har fått ett toppjobb på WHO. Foto: World Economic Forum.swiss-image.ch/ Photo by Remy Steinegger (CC BY-SA 2.0).

Bilderbergaren och extremglobalisten Carl Bildt (M) har fått ett nytt toppjobb på FN-organet Världshälsoorganisationen (WHO). Han ska vara särskilt sändebud för ACTA – ett WHO-projekt som syftar till att påskynda utveckling och tillgängliggörande av vaccin, behandling och diagnostik, enligt ett mejl till TT från Regeringskansliet.

I en skriftlig kommentar meddelar Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete (MP), följande:

Global tillgång till vaccin, diagnostik och behandling mot covid-19 är enormt viktigt för att vi ska få ett slut på pandemin och motverka dess effekter världen över. Jag välkomnar att WHO har utsett Carl Bildt till särskilt sändebud för samarbetet ACT-Accelerator.

Målet för ACTA är att leverera två miljarder doser vaccin, 500 miljoner covid-19-tester och 245 behandlingsdoser.

Bildt har tidigare varit Sveriges statsminister och även utrikesminister under Fredrik Reinfeldts (M) regim. Han är medlem i Trilaterala kommissionen liksom Annie Lööf (C).

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments