”Captain Marvel” totalsågas – Rotten Tomatoes stänger av betyg

CENSUR. Den kommande superhjältefilmen ”Captain Marvel” har fått stark kritik redan innan den kommit ut på bio. Detta då många reagerat på feministiska uttalanden från huvudrollsinnehavaren.

Filmsajten Rotten Tomatoes låter inte längre sina läsare rösta om förväntningar på den kommande filmen ”Captain Marvel”. Detta då för många röstat ”fel” och på grund av en kampanj från mainstream-media. Filmens ”Vill se”-procent låg på rekordlåga 29 procent där 0-59 procent räknas som att filmen är rutten.

Anledningen till att fans röstat ner filmen redan innan den släppts beror på huvudrollsinnehavaren Brie Larsons feministiska uttalanden i kombination med att hon sedan innan är en uttalad feministisk aktivist, vilket många ser som ett statement från Disneys sida.

Brie Larson, som spelar ”Captain Marvel”, uttalade nyligen att hon noterat att kritiker av hennes tidigare filmer är ”till övervägande del vita män” och att hon istället vill att hennes filmkritiker ska vara av mer ”inkluderande”, nämligen kvinnor, färgade och rasblandade.

I kommentarerna på Rotten Tomatoes-sidan har fans reagerat mot Larsons feministiska uttalanden. ”Larson har gjort det alldeles tydligt…män behöver inte titta på filmen”, skriver en av dem. ”Jag känner lite grann att Captain Marvels Skrull-karaktärer inte är fienden, utan att jag är”, skriver en annan.

Efter kritiken har Larson pudlat och menat att hon inte alls vill se färre vita, män utan bara vill inkludera andra. Samtidigt uppmanar mainstream-media nu människor att se filmen, så att inte ”organiserade troll” och ”hatfulla människor” ska lyckas.

Benämningen ”organiserade troll” används ofta som omskrivning för människor som tycker fel. När PK-filmen Star Wars: The Last Jedi sågades av fans påstod media att det hela orkestrerats av ”ryska troll”. Sanningen är dock att många fans anser att Disney förstört Star Wars med politiska agendor rörande feminism och multikulti.

Det återstår nu att se om Captain Marvel bara visar sig vara en tjej med superkrafter eller om filmen kommer att handla om att utmana könsnormer och bekämpa vita, heterosexuella män. Filmen har biopremiär den 6 mars.

Källa:
Rotten Tomatoes Disables Negative Pre-Release User Reviews for Captain Marvel

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorLottaFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Aktieägare kräver av konsumenterna att de ska konsumera filmen för att stoppa oliktänkande från att filmen ska gå med brakförlust. Bojkott mot (((Disney Buena Vista))) är numera antisemitism och ett hot mot Israels frihet.

Lotta
Medlem

Kan (((Hollywood))) bara göra pissdåliga superhjälte-filmer numera?? *Uäk*

Victor
Medlem

Nej tydligen kan dom dära stornäsorna inte göra en film längre utan att ha en baktanke med den. På ett sätt är det bra då det gynnar vår sida. Allt det hära politiskt korrekta draget till sin spets börjar få folk att vakna upp känns det som. Det går liksom inte att undvika längre det är så tydligt agendan. Dom gräver sin egen grav just nu.