Capitolium stängdes ned efter att en bil rammat två poliser – en polis och gärningsmannen döda

USA. Vid en incident nära den amerikanska kongressbyggnaden Capitolium i Washington DC blev två poliser under kvällen rammade av en bilist. Gärningsmannen sköts av polisen och är nu död, liksom en av de skadade poliserna.

En polis har avlidit av sina skador sedan han och en annan polis tidigare under kvällen blev påkörda av en bil utanför den amerikanska kongressbyggnaden Capitolium i Washington DC, skriver SVT Nyheter.

Polisen sköt föraren som därefter kunde gripas. Han fördes till sjukhus tillsammans med de poliserna, där gärningsmannen och den ena polisen avled.

Föraren ska ha kört in i en barrikad och därefter lämnat fordonet med en kniv. Enligt källor till CNN ska minst en av poliserna ha blivit knivhuggen.

Efter händelsen, som inträffade på en sidogata till Capitolium, stängdes kongressbyggnaden ned. Nedstängningen ska enligt CNN nu ha hävts.

Det kommer att flaggas på halv stång vid Capitolium, har talmannen i USA:s representanthus Nancy Pelosi bestämt.

Joe Biden, som befinner sig i Camp David för att fira påsk, har blivit underrättad om händelsen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments