Candace Owens anklagar George Soros för raskravallerna i Minneapolis

USA. Den afrikanska och numera konservativa politiska kommentatorn Candace Owens anklagar George Soros för att finansiera yrkesligister som uppviglar till upploppen i Minneapolis.

Candace Owens. Videoskärmbild: Youtube.

Den den konservativa och verbalt relativt aggressiva politiska kommentatorn Candace Owens har startat en fejd med juden George Soros stiftelser Open Society Foundations.

Owens var tidigare en vänsterpolitisk ”social rättvisekrigare” som förföljde nationalister på sociala medier, men bytte senare ”sida” och bland annat blev gästvärd på neokonservativa Fox News.

Nu anklagar Owens George Soros stiftelser för att underblåsa de pågående raskravallerna i Minneapolis.

Soros stiftelser finansierar ofta skenbara gräsrotsrörelser runt om i världen för att påverka det politiska läget, bland annat organiserade kvinnoprotester mot Donald Trump, valpåverkan i allmänna val samt Black Lives Matter – eller anhängare till dessa, enligt skyltar som de gärna visar upp för kamerorna – som nu skapar kaos i Minneapolis.

Owens säger att bränderna och plundringarna som pågår i Minneapolis genomförs av aktvister som har kopplingar till mångmiljardären Soros.

Påståendet kommer efter att standes polischef Medaria Arradondo hävdat att den pågående kriminaliteten uppviglats av personer som inte kommer från stan. På Twitter skriver Owens:

Vad jag tror: Precis som han gjorde med Antifa, har demokraten George Soros dessa ligister på sin lönelista. Han finansierar kaos via sina Open Society Foundations.

George Soros organisation ansåg sig det värt att bemöta Owens anklagelse med att förneka hennes påstående och samtidigt skylla på ”polisbrutaliteten”.

Owens viftar dock bort Soros organisations förnekanden och anklagar dem för att ”slänga pengar åt svarta amerikaner för att göra upplopp” och hon anklagade organisationen för att sprida hat och splittra USA.

Ni har åstadkommit det ni ville i Minnesota. Er organisation är en skam, och jag anser att Soros själv är ett avskum”, lyder ett av hennes svar.

RT News bekräftar att Soros Open Society Foundations verkligen har betalt aktivister kopplade till Black Lives Matter, trots att organisationen länge har hävdat att man ”inte direkt finansierar protester”.

Fler anklagelser om att George Soros har ett finger med i spelet i upploppen i Minneapolis cirkulerar i sociala medier.

Veronica P. Wolski – känd under användarnamnet Whaleswarrior – skriver att George Soros med kumpaner inom den ”djupa staten” försätter polisers liv i fara med sin verksamhet, och att George Soros betalar ligister för att göra upplopp.

Wolski verkar dock inte ha några egna bevis för att så verkligen är fallet.

Klicka på bilden för att komma till Veronica P. Wolski på Twitter.

Och ett klipp där kvinnan i rullstolen ser ut att figurera, som påstås försöka ingripa mot de afrikanska ligisterna:

Candace Owens har sin egen konservativa show på Youtubekanalen PragerU.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Christian Hamilton
1 månad sedan

Bara som info. Fler än 1200 vita skjuts och dödas av polisen varje år i USA medan antalet svarta som skjuts och dödas ligger runt 600. Det verkar vara dåligt utbildade poliser som är rädda och nervösa och skjuter utan att tänka. Majoriteten av de dödade har varit obeväpnade. Men det blir bara upplopp när svarta skjuts eller dödas och här har Candace helt rätt om Soros och hans betalda ligister.

Fredrika
Fredrika
1 månad sedan

Grace rapporterar att den vita polisen och den mördade afrikanen kände varandra för de hade tidigare jobbat som säkerhetsvakter på samma bolag. Bekanta till polisen blev förvånade för de visste inte att han var polis, utan trodde att han arbetade med fastighetsförmedling. Det var i så fall inget mord utan en black op. Afrikanen lever förmodligen under ny identitet. De 4 sparkade poliserna var inga poliser så de har återgått till andra uppgifter. Den ”förbipasserande” mobilkameraliveströmmaren som råkade filma och sända eventet, vars video blev mer viral än något coronavirus, var anställd av black-op teamet. Det började med Fas 1,… Läs mer »

Sigfrid
Sigfrid
1 månad sedan

Soros är säkert med och finansierar detta då han ligger bakom det mesta eländet här i världen.