Cambridge-akademiker: ”Rasism är naturligt”

Martin Sewell, lärare vid Cambridge-universitet, anklagas för att vara rasist, sexist och pro-Hitler. Sewell har på sin hemsida bland annat beskrivit ”rasism” som någonting helt naturligt och eugenik, rasförädling, som önskvärt.

sin hemsida har Martin Sewell publicerat ett flertal politiskt inkorrekta texter och tidningen Huffington Post har valt att återge delar av artiklarna. Det som ska utgöra rasism är bland annat följande:

”Så kallad rasism är en helt naturlig ingruppsbias som har stigmatiserats av det politiskt korrekta väst. Den mest troliga orsaken till den höga förekomsten av svarta som begår brott är de svartas lägre intelligens och högre grad av impulsivitet, vilket sannolikt har biologiskt ursprung.”

På Martin Sewells hemsida finns ett mer omfattande artikelmaterial där han under olika kategorier skapat översiktsartiklar, i vilka han hänvisar till och förklarar vetenskapliga studier. I inledningstexten till kategorin Ras konstaterar Martin Sewell att ”raser existerar, raser är olika och ras har betydelse”. Han menar också att den politiska korrektheten tagit över samhällsvetenskapen, ”såsom en cancer”, vilket gjort att forskningen blivit lidande.

Sewell anklagas för att vara ”pro-Hitler” på grund av att han förespråkar eugenik. Hitler var dock inte ensam om detta. Innan demokratins massvälde anno 1945, praktiserades former av eugenik på många ställen, även i Sverige där man steriliserade bland annat grovt psykiskt sjuka så att dessa inte skulle kunna reproducera sig. Sewell skriver om eugenik:

”Hitler gav eugenik ett dåligt rykte […] De moderna målen är faktiskt mycket önskvärda: eugenik kan hjälpa att undanröja genetiska sjukdomar, minska personlighetsstörningar och öka intelligensen via bioteknologi. Dags att tänka om.”

Sewell kallas även för ”sexist” när han förklarar skillnader mellan män och kvinnor och angriper feminismen.

”Feminism skadar inte bara män, utan även kvinnor. Faktiskt är kvinnor mindre glada idag än vad de var på 1970-talet”, säger Sewell och hänvisar till en studie från 2007.

”Att anta att jämlikhet är falskt medan man försöker påtvinga den, är totalitärt.”

Huffington Post väljer också att citera följande stycke: ”Män måste arbeta hårt, tävla och ta risker genom hela deras liv om de vill ha något liv alls, medan kvinnor endast behöver se ungdomliga ut och bete sig själviskt”.

Citatet kan naturligtvis framstå som ”sexistiskt”, eller kvinnofientligt, vilket kan bero på att Huffington Post har tagit det ur sitt sammanhang. Vad Martin Sewell argumenterar för på sin hemsida är att medan män måste konkurrera om kvinnan, är kvinnan vad Sewell kallar en ”genetisk kändis” som kan gallra ut de män hon inte vill ha, därav att hon är ”självisk”. Sewell fortsätter:

”Vidare så skiljer sig män och kvinnor inte i grad, men i natur, vilket tillåter oss att generalisera om män och generalisera om kvinnor. Vetenskap handlar om att generalisera.”

Efter att det framkommit att Martin Sewell publicerat politiskt inkorrekta texter på sin hemsida, har han angripits av Cambridges studentkår, som kräver hans avgång. Detta eftersom han är en ”oacceptabel individ” och att ”Cambridge är en mångfaldig, mångkulturell gemenskap som motverkar – och faktiskt vederlägger – allting som han står för”. Värt att notera är att Martin Sewells kritiker inte vederlägger det han står för. De bemöter inte hans argument en enda gång.

Förutom sitt arbete som lärare, arbetar Martin Sewell även som handledare för underkända elever vid olika skolor. Han har examen i ekonomi och matematik.

Relaterat:

Martin Sewell, Cambridge Don, Urged To Resign Over ‘Racist And Sexist’ Views

Martin Sewells hemsida

 

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Robin.L says:

  Intelligens och IQ är ju som sagt bara relativa termer beroende på hur du jämför. Vi kan se vita individer som presterar sämre inom vitdominerade grupper. Hur individen utvecklas är till ju hur samhället uppfattas kring denne.

  Det är ju förstås inte den enda faktorn. Kan vi diskutera raser ser vi att negern oftast är starkare fysiskt, således är det naturligt att andra funktioner, exempelvis mentala, då inte presterar samma som en mer balanserad individ av samma eller annan ras. Att negern skulle vara mer aggressiv till beteendet är ju också lätt förklarat via en generellt naturlig överblick. Vi ser att raser som lider i utseende såsom mindre optimerade ansiktsformer då dessa delar prioriteras inte för att arten är fortfarande mer anpassad för en annan omgivning som inte gynnas av en mer mental utveckling.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • ferdinand says:

  naturens urval innebär idag att negrer t.ex. skulle idag svälta till döds utan hjälp från vita. omvänd det innebär att det är idiotisk och emot naturen att mata dom,och importera dom hit till evropa. pk-are måste vara bevisligen mindre inteligenta än negrer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • ofattbart says:

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Man blir lite mörkrädd över den artikel som lyfts upp här, samt de kommentarer som delas. Finns det alltså sådana här människor, okunniga hatiska individer? Som tagna ur ett tidigt 1900-tals nazi-tyskland fascinerande men också skrämmande. Min enda tröst till denna idiotiska enfaldighet i åsikter beror på det faktum att det är ett lågutbilda pack som samlats här och hetsar varandra. Okunskap skapar uppenbarligen fientlighet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Johanna Sthlm says:

   Du behöver varken skratta eller gråta men skämmas är något du bör göra.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Stormtrooper says:

   Kan man inte skriva ”lågutbildat pack” på korrekt svenska ska man nog avstå från att försöka klistra det epitetet på andra…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
   • Kettil says:

    @Stormtrooper

    Haha tänkte själv kommentera det, ska man kritisera gäller det att inte lämna några blottor, men SSU-barnen som blir fostrade i att ta fighten har ännu inte lärt sig det elementära i svenska språket. Vi bevittnar resultatet av Jan Björklunds förstklassiga superskola som ska ge Sverige försprång in i framtiden.

    Men det är ju lördagskväll så cidern eller folkölen kanske börjar verka.

    Hell Norden!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Kettil says:

   @ofattbart

   Det är mer ofattbart att du och dina medfränder inte förstått att ni håller på att bli totalt ruinerade av den globala sionistekonomin. Du behöver minst 10 års studier i historia både, den som sionistBonniers ger ut och jämföra med alternativditon som beskriver det som faktiskt förevarit.

   Du kan ju börja med att läsa fler artiklar än en, innan du kommer med förklenande omdömmen, sånt skapar också otrivsel och på sikt fientlighet.
   Ja det är riktigt okunskap skapar fientlighet, studera gärna riksmedia, SVT och TV4 hur man tävlar i att vara svenskfientlig mot Sverige och svenskarna, om det inte handlar om Zlatan eller någon annan utlänning med tvivelaktig anknytning till Sverige. Kom sen och fråga var hatet startade.

   Hell Norden!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Anonym says:

   Nej du är inte ensam. Det är nog mest okunnigheten jag skräms av. Har mänskligheten verkligen inte kommit längre än såhär?

   Att negrer skulle vara mindre intelligenta? Ja, om man bor i områden där utbildning inte är tillgängligt för alla. Det finns många exempel på områden där intelligenskvoten ligger under medel, där man INTE är mörk. Kelvin Doe är ett exempel på barn som kommit långt trots omständigheterna. Från sierra leone och kreativ som fan. En neger, som i era ögon inte är värd chansen att ta vara på sin kreativitet och faktiskt bidra till vetenskap och världen.

   Det är förihelvete inte raketforskning till varför människor i fattiga delar av bl.a. afrika är fysiskt startare eller mindre intelligenta. Men det har inget med hudfärgen att göra. Skulle ni växt upp i samma område som Kelvin Doe tror jag knappast att hälften av er skulle klara av det han gör, trots er hudfärg ;)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *