Bybor som tog fast tjuv kan få två års fängelse

En tjuv hade åkt runt gårdarna i skånska Nävlinge och stulit för hundratusentals kronor. En kväll togs tjuven på bar gärning och hölls fast tills polisen kom. Nu riskerar tre bybor fängelsestraff.

Förra månaden rapporterade Nordfront om den far och son som tog fast en härjande tjuv i Nävlinge. Efter att ha förhindrat ännu en stöld hade man bundit fast tjuven och ringt polisen. Några dagar senare anlände uniformerad polis och ett filmteam till gården och grep männen som hade utsatts för stölderna. Polisen genomförde även en husrannsakan och de båda männen häktades i en vecka.

När rättegången ägde rum i måndags var rättssalen fullsatt. Kristanstadsbladet skriver att ”nästan alla byns invånare fanns på plats för att stötta de tre åtalade männen”. Av artikeln framgår att pappan och sonen misstänks för grov misshandel och olaga frihetsberövande och att åklagaren yrkar på två års fängelsestraff. En granne misstänks för medhjälp till olaga frihetsberövande och riskerar ett års fängelse.

Målsäganden talar inte ett ord svenska. I Nävlinge har bybor efter incidenten i juni satt upp egentillverkade skyltar som uppmanar utlänningar att hålla sig borta.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments