Busschaufför misshandlades av rasfrämling i Sundsvall

MÅNGKULTUREN. En busschaufför ska avisa en rasfrämling från bussen, då går rasfrämlingen till attack. Busschauffören kastas på marken inför förvånade åskådare. Misshandeln fångades på film och har lagts upp på sociala medier med stor spridning.

Misshandeln skedde för drygt en månad sedan och den ska ha orsakats av att en rasfrämling steg på bussen på den bakre sidan för att försöka slippa betala för sig. Busschauffören konfronterade honom men då gick rasfrämlingen till attack och kastade busschauffören på marken.

Misshandeln är anmäld till polisen. Hans Fälldin som är presstalesman på bussbolaget Din Tur i Västernorrland har i en intervju med SVT sagt:

En manlig person uppmanades att kliva på fram och betala men svarade att han inte tänkte betala. Föraren ska kunna ägna sig åt att köra buss, generellt sett är den här typen av beteende vara tecken på att angriparen kunde ha varit narkotikapåverkad.

Den busslinjen som chauffören körde denna dag är ökänd bland busschaufförer och vissa känner rädsla när de ska ut och köra sträckan.

Se filmen här:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments