Bryan Adams går i Springsteens fotspår – ställer in spelning efter ny toa-lag

HOMOLOBBYN. Artisten Bryan Adams har valt att gå i Bruce Springsteens fotspår och ställer in en spelning i protest mot en ny lag som han menar är diskriminerande mot HBTQ-personer.

adams

Nordfront rapporterade nyligen om hur artisten Bruce Springsteen valt att ställa in en konsert som han skulle hålla i Greensboro i delstaten North Carolina. Detta som en protest mot delstatens nya lag, som Springsteen menar är diskriminerande mot så kallade HBTQ-personer.

Den ”diskriminerande” lagen som Springsteen protesterar emot handlar om att transpersoner inte får använda andra toaletter än de som är till för personer av könet som de har fötts med, och inte det könet man väljer att identifiera sig med. Detta är något som naturligtvis har upprört homolobbyn.

Nu har även artisten Bryan Adams valt att ställa in en spelning på grund av den nya lagen.

”Jag kan inte med gott samvete spela in en stat där vissa människor förvägras sina medborgerliga rättigheter på grund av sin sexuella läggning”, skriver artisten på sin hemsida.

Vidare skriver Adams att han hoppas på att nya lagar ska röstas igenom så småningom. Han skriver: ”Förhoppningsvis kommer Mississippi skärpa sig så att jag kan komma tillbaka och spela för mina fans. Jag ser fram emot den dagen”.

Källa:
Bryan Adams ställer in spelning

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments