Brunei inför nya strikta sharialagar

BROTTSBEKÄMPNING. Enligt nya lagar i Brunei kommer homosexuella muslimer att stenas till döds.

Bruneis Sultan Hassanal Bolkiah på besök vid USA:s utrikesdepartement 2015 med dåvarande utrikesminister John Kerry. Foto: USA:s utrikesdepartement (CC0).

Det muslimska sydostasiatiska landet Brunei kommer nu att tillämpa striktare sharialagar.

Homosexualitet är sedan tidigare förbjudet i landet. Men från och med början av april kommer homosexuella att stenas till döds, enligt gammal islamistisk sed och lag.

Även tjuvar kommer att straffas hårt. De som ertappas med att stjäla kommer få sin högra hand avhuggen. Vid ytterligare stöld får de vänsterfoten avhuggen.

De nya strikta sharialagarna som träder i kraft 3 april kommer bara att gälla muslimer.

Redan 2013 aviserade sultan Bolkiah att de nya lagarna skulle införas, vilket också skedde 2014. Då blev det ramaskri från globalistorganisationen FN vilket föranledde sultanen att upphäva dem, men nu ska de bli verklighet.

Utländska icke-muslimska organisationer kräver återigen att sultan Bolkiah ska upphäva sina nya lagar, som även innefattar annan brottsbekämpning och bestraffning av exempelvis våldtäkter och otrohet mot den äkta partnern.

Källa:
Nya lagen: Homosexuella i Brunei ska stenas till döds

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments