Brottslingar på Nordiska motståndsrörelsens riksdagslista?

Av ,
Nästeskorrespondent
8

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen har ett flertal riksdagskandidater för Nordiska motståndsrörelsen kontaktats av filosemiten David Baas från Expressen. Baas syfte tycks ha varit att undersöka kandidaternas inställning till politiska domar som de och andra kandidater tilldömts. Efter ett illa genomfört journalistiskt arbete från Baas, väljer nu Nordfront att visa vägen.

Till en början bör det nämnas att tidningen Expressen ägs av den judiska familjen Bonnier, som även äger exempelvis Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenskan och TV4. Expressens uppkomst var som en direkt motpol till Aftonbladet, som på den tiden hyllade Tredje rikets fälttåg i öster som ”Europas frihetskrig” – någonting som inte kunde tolereras av Bonnier-klanen.

Numera tampas Expressen med fallande upplaga och fallande trovärdighet och minskad profit, mycket tack vare alternativmedia som ständigt vinner ny mark.

Expressens journalist David Baas, som i princip enbart skriver om Nordiska motståndsrörelsen och andra dissidenter, torde vara välbekant för den regelbundna Nordfront-läsaren. Frånsett ett otal tvivelaktiga uthängningar av såväl medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen som invandringskritiker, så är kanske David Baas mest ihågkommen för att tillsammans med Researchgruppen ha drivit en sverigedemokrat till självmord efter hets och uthängning.

En annan minnesvärd uthängning från Baas slitsamma arbete är den då han skrev krigsrubriker med anledning av att det fanns nationalsocialistiska kvinnor. Det kom dock att bli än större krigsrubriker då Baas inte vågade gå från sin arbetsplats eftersom det fanns konkurrerande journalister utanför Expressen-byggnaden.

Huvudämnet för denna artikel är dock det faktum att nämnda Baas under dagen ringt runt och efterfrågat en intervju från ett flertal av Nordiska motståndsrörelsens riksdagskandidater. Dels med anledning av att responsen av hans frågor var kylig och fåordig, dels för att bespara Baas ett visst arbete, så väljer Nordfront nu att publicera svaren som riksdagskandidaterna hade kunnat ge om Baas och Expressen haft rent mjöl i påsen.

Först ut att tillfrågas är Pär Öberg, riksmedlem tillika chef för den parlamentariska grenen av organisationen.

Vad du anser om att ett flertal av Nordiska motståndsrörelsens kandidater är brottsdömda?

Till att börja med måste man se vilka brott vi blir dömda för, det är ju politiskt rakt av! I dagens förtryckarsamhälle är en HMF-dom en merit! Därtill kanske Expressen skulle ägna sig åt lite självrannsakning, man hyllar ju till exempel Nelson Mandela. I mångt och mycket ligger det hos betraktaren att avgöra om man är en modig frihetskämpe eller om man är kriminell.

Samma fråga ställs till Freddy Nerman, nästeschef i Näste 3:

Vi blir ju dömda för ”brott” och inte brott, så att säga. Den som döms för hets mot folkgrupp eller för att ha försvarat sig själv och sina kamrater gör givetvis ingenting förkastligt.

Jimmy Andersson, nästeschef i Näste 2, svarar följande:

Jag anser det vara helt oväsentligt, det är ju ingen brottslighet i ordets rätta bemärkelse. Att dömas för hets mot folkgrupp är väl snarare ett måste, för att visa att man står på sig.

Jimmy Björk, aktivist i Näste 5, menar följande:

Många blir dömda av den enkla anledningen att det rör sig om påhittad brottslighet så som åsiktsbrott eller självförsvar.

Nicklas Norling, valkampanjsansvarig i Ludvika:

Det är jättebra! Det visar ju att vi är folk som trotsar systemet! Vi är dess svurna fiender och det är systemet som än så länge sätter spelreglerna. Vem är egentligen kriminell när man har moralen på sin sida?

Robin Boström, programledare för podden ”Mer än ord”:

Intressant vore väl snarare att istället göra en likadan granskning av exempelvis Socialdemokraterna – för det lär visa att de har en högre andel brottsdömda och dessutom för flera olika brott. Hos oss hittar man främst ”åsiktsbrottslingar” och folk som effektivt avstyrt fysiska angrepp, men hos sossarna lär man nog finna både en och annan pedofil.

Simon Engelin, valkampanjsansvarig i Kungälv tillika ”Mer än ord”-medarbetare, svarar:

De är hjältar! De absolut flesta som begått dessa ”brott” har gjort det i kampen, alltså i organisationstjänst, och det rör sig om rent politiska domar.

Pär Sjögren, nästeschef i Näste 5, var dock den av kandidaterna som skiljde sig en aning från övriga som Nordfront ringt till. Han hade nämligen erbjudit David Baas en intervju, men Baas hade tackat nej. Hör Sjögren erbjuda en intervju här nedan:

Listen to ”SAMTAL: Pär Sjögren svarar på samtal från David Baas” on Spreaker.

Avslutningsvis uppmuntras läsaren att ta del av Simon Lindbergs artikel ”Är medlemmar i Motståndsrörelsen mer kriminellt belastade än genomsnittet?”, där Nordiska motståndsrörelsen ledare rätar ut frågetecknen kring påstådd kriminalitet, politiska domar och andra närliggande ämnen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MickeSigfridKarl AKarlJohan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Kära någon, tonen hos Baas. Det är ju den slags ton en förhörsledare hos polisen har, inte en journalist. Han har inställningen att han har rätt att utkräva svar på sina fientligt inställda frågor hos den person han ringer upp, och att det ska ske just då. Hade han haft den minsta respekt så hade han ju kunnat skicka ut dem skriftligt före, särskilt eftersom man vet att han kommer ta och citera små utdrag. Kul att Sjögren gav honom svar på tal. När jag lyssnade så tänkte jag att han kunde erbjuda intervju hemma hos Sjögren också, eller på… Läs mer »

Gunnar
Medlem

Fantastiskt att Nordfront hinner före Expressen och mycket bra agerat av Sjögren mot denna lismare!

Johan
Medlem

Pär är ju helt för härlig i den här s.k intervjun och Expressen tackar nej till intervjun som ska ges. Den nordiska motståndsrörelsens medlemmar är de enda som sätts dit för hittepåbrott som ingen annan skulle dömas för. Som när polisen gjorde tillslag i Sjögrens bil och hittade en kniv i bilens bagageutrymme som han blev dömd för i enlighet med brott mot knivlagen. Sådana lagar är hittepålagar som följs godtyckligt i Sverige i Sverige ska varje medborgare vara försvarslös mot våld som de kan drabbas av vilken dag som helst. Vår (((stat))) ser hellre svenskar rånas och mördas än… Läs mer »

Karl
Medlem

Baas är en riktig lakej. Varför har han skyddad adress?

Karl-Путин A
Medlem

Verkligen goddag yxskaft att försöka föra ett samtal med den där juden. Istället för att jaga regimkritiker och framställa dem som brottslingar kan han ju skriva om sin chef Tomas Mattsson som är dömd för vapenbrott och har även ägnat sig åt andra suspekta tilltag som att tillskriva uthängda invandringskritiker saker som de aldrig sagt eller skrivit.

Sigfrid
Medlem

Alltid lika kul att höra Pär Sjögren han är suverän i sina svar.

Karl-Путин A
Medlem

En gammaldags skjutjärnsjournalist som man inte pratar omkull.

Micke
Medlem

Baas hahaha vilken menlös fegis