Bröderna som pekades ut som mördare i Kevin-fallet kräver miljonskadestånd

INRIKES. De två bröder som pekades ut som skyldiga till mordet på en 4-årig pojke i Arvika har ansökt om miljonskadestånd.

Bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson pekades som barn ut som skyldiga till mordet på den 4-åriga pojken Kevin i Arvika, som miste livet år 1998. Efter att fallet granskats för två år sedan blev de rentvådda.

Nu har de skickat in en ansökan till Justitiekanslern om ersättning på tio miljoner kronor vardera för ideell skada. I andra hand ansöker de om ersättning av nåd.

Bland annat pekar man på att de blivit utsatta för förhörsmetoder som i ersättningsansökan kallas ”tortyrliknande”, alternativt strider mot den Europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna. Kränkningen ska anses vara extra allvarlig då bröderna vid tidpunkten för förhören var barn. Bland annat pressades Christian hårt i ett fem timmar långt förhör, då han var sju år gammal.

Att de blivit utpekade som skyldiga har också påverkat deras liv i stor utsträckning. Bröderna har exempelvis inte vågat berätta för utomstående vilka de är eller om deras förflutna och vad de varit med om.

— Vi kommer titta på det de begär och de sakomständigheter som finns och så vidare, men mer än så har inte skett än så länge utan de här ansökningarna är helt enkelt bara inkomna hit, säger justitiekansler Mari Heidenborg.

I en krönika i Expressen kritiserade Leif GW Persson att man missat en tänkbar alternativ gärningsman i fallet, nämligen en 13-årig invandrarpojke som senare greps på bar gärning då han våldtar en treårig pojke mindre än hundra meter från platsen där Kevin mördades.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Wäring
7 dagar sedan

Varför inte skydda en av judens fotsoldater och istället lägga skulden på två svenskar. Det är ju faktiskt så de resonerar överlag.

Thor
Thor
7 dagar sedan

Det var någon månad före valet -98 så regeringen lade sig i utredningen. Det fick inte bli så att det var en importerad mörkerman som var gärningsman.
Bättre att förstöra livet för två svenska bröder och deras familjer.
Justitieminister Laila Freivalds och Göran Persson trivdes så bra vid köttgrytorna i maktens korridorer.

https://klyvnadenstid.se/language/sv/2018/03/mangkulturens-offer/

Sigfrid
Sigfrid
7 dagar sedan

Det här gjordes av politiska orsaker för att inte visa svenska folket vilket avskum våra styrande importerar.Sossepatrasket gör allt för att sitta kvar vid köttgrytorna och det fortsätter man med.