Brittiskt universitet ber om ursäkt för att ha citerat Erwin Rommel

STORBRITANNIEN. För att motivera sin personal bjöd ett brittisk universitet på ett citat från en erkänt skicklig tysk befälhavare. Nu ber man om ursäkt och låter hälsa att man ändrat på rutiner för att undvika att det ska återupprepas.

Exeters universitet i Devon, England, har gått ut med en ursäkt efter ha försökt ingjuta motivation i personal och studenter med ett citat från Erwin Rommel som var en av de mest framstående generalerna i Tyskland under andra världskriget, även känd under smeknamnet Ökenräven.

Det var universitets avdelning för karriärvägledning som skickade ut ett e-brev med det peppande citatet ”Man får inte förspilla unika möjligheter genom att slå dank.”

— Detta var ett ärligt misstag och inte på något sätt avsiktligt, men vi ber oreserverat om ursäkt för varje form av anstöt det inträffade har orsakat, och vi har nu inrättat nya förfaranden för att säkerställa att detta inte händer igen, säger en talesman från Exeteruniversistet.

Enligt talesmannen visste den personal som valde citatet inte vem Erwin Rommel var, och citatet hade hämtats från en nätsida som var gratis att använda.

Källa:
University apologises after Nazi general quote used to motivate staff and students

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Karl A
2 år sedan

Ingen är perfekt, här är några andra citat:

”När man börjar och utkämpar krig är det inte vad som är rätt som spelar roll utan segern.”

”Kampen är en del av ideologierna och rasskillnaderna och måste genomföras … med obarmhärtig och obeveklig hårdhet … mina order måste åtlydas utan klagomål.”

”Gör skoningslöst motstånd mot alla folks giftmördare, den internationella judendomen.”

Den-Kristne
Den-Kristne
2 år sedan

Om bara Rommel hade fått sina utlovade förstärkningar och om man tagit olja från Italienarna så hade kriget i Nordafrika vunnits.