Brittiskt lagförslag: Olagligt att sjunga i bilen

STORBRITANNIEN. Att spela stark musik i bilen och att sjunga medan man kör klassas i Bradford i juridisk mening som antisocialt beteende.

Skärmbild.

I Storbritannien finns risken att man blir åtalad för vårdslöshet i trafiken om man är inblandad i en trafikolycka och det visar sig att man har sjungit i bilen. Detta eftersom sjungande kan minska uppmärksamheten vid körning.

Redan nu kan videomaterial användas som bevis i polisutredningar mot bilister som hyr bil av företaget Select Car Leasing, eftersom de har kameror monterade på bilarnas instrumentbrädor. Påföljden för det kan bli drygt 60 000 kronor.

— Det är 5 000 pund, berättar chefen för Select Car Leasing Mark Tongue till brittiska Metro.

Staden Bradford, England, införde tidigare i år en ny PSPO (Public Space Protection Order – Skyddsåtgärder för offentliga platser) som bekämpar så kallat antisocialt beteende. Bland dessa sociala lagar ingår att man exempelvis kan få böta 100 pund (drygt 1 200 kronor) om man ”spelar för stark musik i bilen”.

Enligt svenska Nyheter24 kan det komma att bli olagligt att sjunga i bilen i Storbritannien.

Källor:
Drivers face £5,000 fine for singing too loudly
Snart kan det bli olagligt att sjunga medan du kör – här är varför

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
8 månader sedan

I ett civiliserat samhälle så borde man då också förbjuda blattar och negrer om man vill öka säkerheten,
.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Gangsta skit som hiphop är säkert sanktionerat.

nordbo
Nybörjare
nordbo
8 månader sedan

Utomeuropeer är inte i sin tanke och tillvägagångsätt fungerande med oss i trafiken.

Blir det en långsam bilkö så börjar de flippa av otålighet och börjar ”sjunga” skit som de fick i örat när de var… omedvetna.

ps: De värsta i trafiken måste ändå vara de med könsdysfori som av någon anledning fick lappen – frontalkrock med självmord borde vara way up there.