Brittiska skolbarn ska lära sig att ”pojkar kan också få mens”

STORBRITANNIEN. ”Transpojkar och män, samt icke-binära personer kan få mens”, och ”menstruation måste vara inkluderande för alla kön” – så skriver Brighton & Hoves kommunfullmäktige i nya sexualundervisningsdirektiv till kommunens skolor.

https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2017/11/gay-pride-ny-2015-drag-queen-boy.jpg

Skolbarn i brittiska Brighton & Hove kommer nu att ”lära sig” att både pojkar och flickor kan få mens under sexualundervisningen, skriver The Telegraph.

Beslutet är taget av kommunens fullmäktige, som ett led i att ”tackla stigmat kring menstruation”.

I direktiven från de styrande politikerna står det att ”transpojkar och män, samt icke-binära personer kan få mens” och att ”menstruation måste vara inkluderande för alla kön”. Vidare uppmanar direktiven skolorna att ”språk och inlärning om mens ska vara inkluderande för alla kön, kulturer, trosuppfattningar och sexuella läggningar”. Som exempel på hur man kan formulera sig skriver man ”flickor och kvinnor och andra som kan menstruera”.

Brighton & Hoves nya direktiv är inte helt okontroversiella. Den konservative parlamentsledamoten David Davies har exempelvis kallat det hela för ”vansinne”.

— Att lära sig om menstruation är redan ett svårt ämne för barn i den åldern, så att kasta in idén att flickor som tror att de är pojkar också har mens kommer endast att lämna barnen totalt förvirrade, kommenterade Davies beslutet tidigare under helgen.

Men Brighton & Hoves kommunfullmäktige försvarar de nya direktiven i ett pressmeddelande:

Genom att uppmuntra till effektiv undervisning om menstruation och puberteten hoppas vi kunna reducera stigmat och försäkra att inget barn eller ung person känner skam i att fråga efter sanitetsartiklar inom eller utanför skolan ifall de behöver det.

Vi tror att det är viktigt för alla kön att kunna lära sig att prata om menstruation tillsammans […] Vårt sätt att tacka detta erkänner det faktum att vissa som får mens är transsexuella eller icke-binära.

Förutom den uppdaterade sexualundervisningen kommer sanitetsartiklar såsom bindor och tamponger att finnas tillgängliga på både pojk- och flicktoaletter på skolorna i Brighton & Hoves. De politiska direktiven uppmanar också skolorna att erbjuda särskilt stöd från en sjuksköterska för elever som är könsförvirrade.

Nyligen konstaterade brittiska forskare också att brittiska ungdomars sexuella erfarenheter har börjat präglas starkt av internetporr och förordade därför att sexualundervisningen i landet anpassar sig till pornografins värld.

Källa:
Boys can have periods too, children to be taught in latest victory for transgender campaigners

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MunkenKarl-Путин ASverkerLingonetVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
John
Medlem

Dummokrater lider av konstant mens.

Grottbjörnen
Medlem

Detta är nog det sjukaste förslaget från dom jag någonsin har hört, det är ju så sjukt och sadistiskt så det är som om satan själv har suttit och fantiserat ihop det, bara för att pervertera den mänskliga kroppen gud har skapat så mycket som möjligt, vi MÅSTE stoppa detta SNART annars har inte ens människan som art någon framtid!

Karl-Путин A
Medlem

(((Satan))) själv – det stämmer.

Victor
Medlem

För att citera Söderman,det är nog nu!

Lingonet
Medlem

Eddie Medusa sjöng ju om menspalten, så visst kan de få den med.

Grottbjörnen
Medlem

en Eddie Medusa med fylledille hade fan kommit med mer normala tankar

Sverker
Medlem

Det verkar som vissa kvinnor är så totalt värdelösa, att det enda kan, är att ha mens, så därför tjatas det om detta. Är det östrogenet som slagit slint totalt, eller vad är det för fel på dom?

Grottbjörnen
Medlem

om en man gick runt och redogjorde för sädesvätska och pratade om sin penis 24/7 så hade han blivit inlåst, men feminister med mensdille och fittdille blir krönikörer istället

Karl-Путин A
Medlem

Bra infallsvinkel. Om jag hade börjat prata om min k*k på en släktträff hade jag blivit utslängd efter 10 minuter, men om en kvinna hade börjar prata om att hon kände sig förtryckt pga sin f*tta och mens, så hade folk på sin höjd känt sig generade, men låtit henne hållas.

Munken
Medlem

” Men ni lägger er uti varenda jävla läroplan,du och dina härskarinnor som vill paja andras barn, mina ungar ska få dockor och pistoler efter kön och sedan se till att svin som du inte får någon lön. vill inte vara för elak men jag måste agera innan ni försöker få pojkar att menstruera ”

Zyklon Boom – Modern kille