Brittisk trubadur inför rätta – gjorde visor av ”överlevarberättelser”

UTRIKES. Den brittiska satirtrubaduren Alison Chabloz ställs inför rätta den 10 januari efter att bland annat ha sjungit visor där hon skämtar om så kallade ”förintelseöverlevares” berättelser.

Alison Chabloz, en brittisk trubadur som är uppskattad för sina underfundiga sånger om judisk kultur, ställs inför rätta i London den 10 januari för att ha använt “offentlig kommunikationsteknik” (YouTube) för att sprida “grovt kränkande material”. Detta material utgörs av satiriska sånger om bland annat “förintelseöverlevare”. Chabloz’ texter är hämtade ur judars egna berättelser, och är alltså inte nidbilder påhittade av Chabloz. Hennes mest uppmärksammade skämtsång är ”(((Survivors)))”.

Det är den judiska lobbyisten Gideon Falter och den välfinansierade organisationen Campaign Against Anti-Semitism som har ordnat så att Chabloz blivit anmäld och åtalad. Falters ansträngningar för att jaga och förstöra oliktänkande människors liv är väldokumenterat.

I Jewish Chronicle skriver Falter att “Vi [judar] måste se till att de som sprider hat får betala ett ruinerande högt pris för sina handlingar. De måste åtalas, bli avskedade från sina arbeten, och uthängda i media. När antisemitiska uttryck har genomgripande juridiska, finansiella och sociala konsekvenser, kommer endast de mest hängivna [antisemiterna] att ägna sig åt det.”

Domstolsförhandlingarna ska pågå i tre dagar.

Källor:
The CPS has let us down again, so we have to act ourselves
‘Anti-Semitic’ blogger who called Auschwitz a ‘theme park’ to stand trial
Jewish Leader Gideon Falter Promises Ruin to Those Who Criticize Jews & Other Privileged Minorities

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel
Nybörjare
Daniel
2 år sedan

En av mina favoritsagor. Sagan om tulpanjudarna:

”En minnesbild från ett av lägren, vars namn han glömt: en grupp fångar, men de såg inte ur som människor utan tulpaner, med huvuden stora som blommor, kropparna tunna som stjälkar.
– De stod där och vajade. I pannan hade de fångnumret. Det var doktor Mengele som utförde experiment på dem. Jag tänkte ”var har vi hamnat?” ”

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/en-överlevares-minnen-1.1177880

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

humor har judarna inte – de kan absolut inte trivas i Berlin – de gjorde humor av de värsta upplevelserna under ockupationen. nå då får judarna stanna i Israel med att gnälla vid sin mur och tycka synd om sig själv och låta oss i Europa skratta i fred.