Bris öppnar stödlinje på arabiska

MÅNGKULTUREN. Nu öppnar Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet.

Foto: I99pema/CC BY-SA 3.0.

Bris (Barnens rätt i samhället) stödlinje har sedan 1980 erbjudit hjälp till barn som behöver någon att prata med, men redan 1971 öppnade linjen för vuxna som behöver råd rörande barn som far illa.

— Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris och tillägger:

— För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående.

Framöver kommer barn möjligtvis kunna boka in samtal med en kurator på en mängd olika språk, så som arabiska, persiska och spanska.

Bris, som är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer, har sedan 2015 bedrivit en flerspråkig stödlinje som stängs ned nu i november.

Att Bris behöver en stödlinje på arabiska är en konsekvens av att den arabisktalande befolkningen i Sverige är väldigt stor, och ständigt ökar.

Källa:
Bris öppnar stödlinje på arabiska

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments