Brigitte Bardot: ”Frankrike är ett nöjesfält för utrotning av djur”

DJURRÄTT. Den tidigare filmstjärnan och numera djurrättsaktivisten Brigitte Bardot kritiserar Frankrikes djurhållning: ”Sätt upp videoövervakning i slakthusen, där tre miljoner djur dödas i Frankrike varje dag”. 

Brigitte Bardot

Den före detta franska filmstjärnan och numera djurrättsaktivisten Brigitte Bardot skriver i ett öppet brev som publicerats i franska medier att djurrättsfrågorna helt har försvunnit från dagordningen under president Emmanuel Macrons regeringstid.

”Frankrike blir som ett nöjesfält för utrotning av djur, och ingen bryr sig om det. Detta är en skam för Frankrike”, skriver hon bittert, och vill att alla ska kunna se via video vad som sker i slakthusen under ”skamligt barbariska och skräckfyllda omständigheter”.

Bardot är mycket aktiv i olika frågor rörande djurrätt och har grundat en stiftelse i sitt eget namn i syfte att värna om djurens rättigheter. På 80-talet bevittnade hon säljakt i Kanada, som hon skarpt fördömde.

1999 skrev Bardot ett brev till den kinesiske presidenten Jiang Zemin, som publicerades i den franska tidningen VSD, där hon anklagade kineserna för att ”tortera björnar och utrota tigrar och noshörningar för att tillverka potensmedel”.

Bardot har också flera gånger fällts i domstol för hets mot folkgrupp.  I sin bok Le Carré de Pluton (1999) kritiserade hon förfarandet vid rituell slakt av får under den muslimska högtiden Eid al-Adha.

I ett avsnitt i samma bok, rubricerat ”Öppet brev till mitt förlorade Frankrike”, skriver Bardot: ”Mitt land, Frankrike, mitt hemland, mitt land är återigen invaderat av en överbefolkning av främlingar, i synnerhet muslimer”.

Källa:
Brigitte Bardot: Sätt videokameror i slakthus

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Det finns tyvärr också många grymma methoder att ”behandla” djur för mattillagning i den kristna ”västen”. Vi behöver inte gamla muslimska eller kinesiska djurplågerier till.
Exempel: Frankrike och Belgien konsumerar 75% av världens grodlår. Benen rivas ur eller klippas bort av levande grodor.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/677593.stm

Carine
Nybörjare
Carine
1 år sedan
Reply to  Klaus

…och sen har vi gåsleverpastejen, som inte är speciellt djurvänligt producerad… https://www.youtube.com/watch?v=zVt3aR6mrP0

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan
Reply to  Carine

Hur är det med hummer sedan. Även om dom dör direkt när man slänger ner dom i det kokande vattnet så är det ändå rätt så hemskt enligt min mening.

Jag tror inte NS-Tyskland hade uppskattat denna tillagningsmetod.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Victor

Fiskar kvävs av syrebrist när man trålar upp dem, svin och nötboskap får panik när de kommer till slakteriet, men vi kan ju bli veganer och sluta våra liv som mer eller mindre utvecklingsstörda som alla veganer blir. Den som inte kan klara av att koka en hummer ska inte kalla sig vare sig man eller kvinna. Kokt krabba överträffar förresten hummer med hästlängder. Hummer är en kromosomräka och ingen större smaksensation. Krabban ska vara fullmatad, vilket man ser genom att lyfta på ”svansen” på den och då ska den orange rommen därinne synas. Man lägger krabborna i en stor… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Åt färsk krabba för några år sedan och har aldrig ätit något liknande förut. En smaksensation. När det gäller hummer ska den vara levandes och läggas ner med värdighet i kokande vatten.

Carine
Nybörjare
Carine
1 år sedan

…att bli vegan är inte av nöden tvunget, men vi måste få in det tänket att de animaliska produkter vi äter skall ha haft ett värdigt liv innan de blev föda åt oss…

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan
Reply to  Victor

Hitlers djurlag förbjöd kokning av levande varelser.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Valhalla

Hur avlivar man en hummer eller krabba innan man kokar den?

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Man avlivar den med kniv,så att djuret dör direkt. Se Valhallas länk nedan https://skaldjur.wordpress.com/2018/04/25/forsta-blogginlagget/

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Carine

Gåsleverproduktionen är ett perverst djurplågeri, men det är också grodätarna som har utvecklat hanteringen. Får man tag på en gåsuppfödare i Sverige så får man prima kött och den normala levern räcker gott och väl till att tillfredsställa gås leverlusten. Se till att få med blodet att koka svartsoppa på.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan
Reply to  Klaus

Hitler var den störste beskyddare av djur. Läs hans djurskyddslag:
https://www.nordfront.se/djurskyddet-tredje-riket.smr

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Valhalla

Känns fint att det enda landet i Europa där det är normalt att äta hundar värnar så starkt om musslor.

https://de.wikipedia.org/wiki/Hundefleisch

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Jag skulle nog hellre påstå att Frankrike är ett nöjesfält för utrotning av människor – därmed inte sagt att jag tar grodätarna i försvar.

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Människan är ett djur.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Om BB kan svara på varför vi människor gamla och i plågsamma sjukdomar inte får välja att avsluta livet omgående vore jag tacksam. När det gäller våra husdjur som hundar och katter är det inte något problem med att ge dödssprutan. Men det går också bra att abortera människofoster och är sanktionerat av staten. Jag förstår hennes kamp för djuren men vi är lika plågade som de djur hon vill värna om.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan

Vägra att medverka till det fruktansvärda djurplågeriet med att koka levande skaldjur ! Plågan är obeskrivligt hemsk innan de dör.
Läs här:
https://skaldjur.wordpress.com/

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Valhalla

Har du ätit musselsoppa nån gång – hur ska man kunna tillaga den utan att koka musslorna?

Ett allmänt; råd, plocka inte blåmusslor själv och koka – det kan vara livsfarligt. Blåmusslor, ”havets reningsverk” innehåller i naturligt tillstånd rikliga mängder av kolibakterier och virus som kan ge riktigt stygga symptom.