Brics planerar separat guldhandelssystem

UTRIKES. Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika planerar att införa ett separat system för handel med guld.

Brics-länderna har starka ekonomier och stora guldreserver med en imponerande produktion och konsumtion. Ryssland har redan författat en handlingsplan för att eventuellt ta upp en guldhandel med Kina.

Förste vice ordföranden vid Rysslands centralbank, Sergej Shvetsov, gör följande uttalande angående Brics och guldhandeln:

— Den traditionella handeln baserad i London och i vissa städer i Schweiz börjar bli mer och mer irrelevant, nya handelsvägar öppnar sig i första hand mot Indien, Kina och Sydafrika. Vi diskuterar möjligheten att etablera en ensam marknad för guld, både inom Brics och även med utomstående kontakter.

Förra året släpptes en plan från Rysslands och Kinas centralbanker om att skapa en plattform för de två största guldhandelsländerna i världen.

Enligt World Gold Council är Ryssland den största officiella köparen av guld och världens tredje största producent av det samma. De har fyllt på sina guldreserver med 1 250 ton bara under andra kvartalet av 2017, och står för 38 procent av guldinköpen från olika centralbanker.

Källa:
BRICS consider setting up gold trading system

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AllanKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Shlomo gnuggar händerna och planerar nästa ”revolution” i Ryssland.

Allan
Medlem

Att den ryska regimen samarbetar med mångkulturshelvetet Brasilien och Sydafrka som mördar vita, visar att den ryska regimen inte är någon vän. Sedan om samarbetet beror på att den vill vara motpol mot Judesa är ingen ursäkt, lika lite som att dumhet hos vissa folkförrädare här är en ursäkt för deras brott.

Karl-Путин A
Medlem

Det stämmer att den ryska regimen inte agerar utifrån vänskap mot den vita rasen, men även i Helvetet finns det gradskillnader.

Allan
Medlem

Helvetet är 180 grader mot var det är vettigt att befinna sig, fler Putinister borde läsa detta: https://www.nordfront.se/myten-vladimir-putin.smr Putin och Trump är ganska lika varandra, ingen av dem är vår vän, men just nu mindre onda än alternativen. Men av två onda ting är det inget som säger att man måste välja något av de onda, det är bättre att välja den tredje vägen. Dagboken talar precis om hur konservativa är, och de är ett hot de med, som måste tas itu med, för de vill ha kvar sin kära mångkultur, den mångkulturella nation de idag styr över är den… Läs mer »