Brexitomröstning i parlamentet nästa vecka

BREXIT. Det brittiska parlamentet kommer att rösta om det ska anta det kontroversiella Brexitavtalet på onsdag nästa vecka.

Efter att britterna sommaren 2016 röstade mot globalism och för ett utträde ur EU har frågetecknen varit många över hur utträdet ska genomföras i praktiken. När premiärminister Theresa May, som själv inte ville gå ur EU, i november förra året presenterade sitt förslag på hur ett Brexit ska se ut skedde massavhopp från hennes regering med flera ministrar som sa upp sig.

Mays förslag kritiserades även av Brexit-ikonen Nigel Farage, som bland annat menade att Storbritannien ifall May får sin vilja igenom fortfarande inte kommer ha kontroll över landets gränser. Farage kritiserade också en rad ekonomiska aspekter som skulle innebära förlustaffärer för landet, samt att de enligt avtalet själva inte kan lämna EU:s tullunion ifall de kvarvarande EU-länderna motsätter sig det.

Omröstningen i parlamentet var planerad att äga rum innan jul men på grund av den massiva kritiken mot förslaget sköt May upp omröstningen, som i stället kommer att äga rum nästa onsdag, den 15 januari.

Trots tidsfristen tros May få lida nederlag, något som enligt Farage skulle leda till en ”stor kris”. Brexit kommer att äga rum den 29 mars oavsett ifall ett avtal med EU har godkänts av parlamentet eller inte.

Källor:
Brittiska parlamentet röstar om brexitavtal 15 januari
Nigel Farage: May’s Brexit deal the worst deal in history

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar