Brexit-partiet leder i ny mätning

UTRIKES. Enligt en färsk opinionsundersökning från Yougov leder Brexit-partiet inför EU-valet nästa månad.

Enligt en ny opinionsundersökning från Yougov leder det brittiska Brexit-partiet, som leds av förre UKIP-ledaren Nigel Farage, inför nästa månads val till EU-parlamentet.

Mätningen, som genomfördes före partiets lansering, visar att man lyckats samla 27 procent av väljarna bakom sig, jämfört med 22 procent för Labour och 15 procent för det konservativa partiet.

Framgången verkar till största del ske på UKIP:s bekostnad. Partiet har sedan den förra mätningen backat från 14 till 7 procentenheter.

Om det vore val idag skulle även liberaldemokraterna och prosemitiska Independent Group ta sig in i EU-parlamentet, då man har 9 respektive 6 procent av väljarna i ryggen.

Källa:
Brexit Party surges into the LEAD in the race for the European Elections

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

Ursäkta, men dessa siffror säger väl egentligen inte alls så mycket om hur valresultatet i slutänden blir, i o m att Storbritannien väl har ett valsystem med s k enmansvalkretsar? Dvs Storbritannien har s k majoritetsval, till skillnad från Sverige som har proportionellt val. https://sv.wikipedia.org/wiki/Enmansvalkrets Dvs i varje valkrets, så blir det ett s k ”winner-takes-it-all”-scenario, dvs det parti i en valkrets som får flest röster, får också alla mandat tillhörande denna valkrets? (Ett system som verkligen premierar valfusk, skall tilläggas. Det räcker ju många gånger att valfuska lite för ett regerande parti, så har de säkrat sin seger. Och… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Dissident

Nyheten är kanske en peppingnyhet för att ingjuta lite livshopp i britterna. De verkar heller inte veta att Farage numera är insläppt i finsalongerna, även i den judiska pressen som naturligtvis är starkt emot Brexit och gör allt för att förhindra det. För inte länge sedan var Farage ”nazist”. Sen hoppad han av UKIP som blivt mer tandlösa och har nu blivit en ”Jimmie Åkesson” och judarnas kandidat till EU-opposition i valet i maj. Han kommer inte att göra någonting i nationalisternas intressen. Sedan har vi ”Tommy Robinson” som funderade på att ställa upp, som skulle ha förespråkat en hårdare… Läs mer »