BRÅ:s granskning av mångkulturella förorter: ”Direkt livsfarligt för vanliga människor”

INRIKES. Enligt en färsk rapport Brottsförebyggande rådet är situationen i Sveriges så kallade problemområden exceptionell dålig.

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har i en ny rapport granskat situationen i de mest ”utsatta” områdena i Sverige. Enligt rapporten har fler än femtio procent av de tillfrågade upplevt problem i sina bostadsområden. Bland dessa problem återfinns bland annat buskörningar, nedskräpning och bilbränder.

Utöver den vardagliga kriminaliteten i områdena upplever också fler än femtio procent av de tillfrågade att det finns individer eller grupper som hindrar boende från att röra sig fritt.

— Det är brotts- och ordningsproblem som har en stor inverkan på livskvalitén och skapar oro. Det kan handla om att man inte släpper ut barnen eller inte vågar gå till tvättstugan, säger Fredrik Marklund från BRÅ

Från polisen har man redan kommenterat rapporten och medger att situationen är mycket allvarlig. Man medger också att i vissa områden är vanligt folk i potentiell livsfara om de råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle.

— Det är en exceptionellt allvarlig bild som framkommer, framförallt när det gäller det dödliga våldet med skjutningar som både skapar otrygghet för de boende och en direkt livsfara för dem som råkar befinna sig i närheten, säger Gunnar Appelgren från polisen

Från de boende i dessa områden så upplever man att polisens agerande har varit ”slapphänt”. Framförallt är det polisens oförmåga att reda upp allvarlig brott som oroar de boende. Från polisen vill man åtgärda denna negativa syn genom att öka antalet synliga poliser i områdena.

Källa:
Boende: Polisen är slapphänt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Undrar vad polisen menar med vanligt folk. Är det alla som inte är poliser? Annan blåljuspersonal är utsatt i nogozonerna. BRÅ verkar fortfarande inte tala om invandrarna som problem. Fegisar. Men man ska väl fatta det ändå. Kulturmarxistisk fegkommunikation. När ska ”vanligt folk” lära sig att säga som det är?

Richard
Nybörjare
Richard
2 år sedan
Reply to  Fredrika

BRÅ var dock förvånansvärt tydliga med att de skulle använd befintliga lagar på ett rättsvidrigt sätt för att motverka regimkritiker…