Branschtidningen Journalisten nära konkurs – tvingas byta lokal

MEDIA. Journalisternas egen branschtidning Journalisten går så dåligt att de tvingas byta till en mindre lokal för att undvika konkurs.

Branschtidningen Journalisten, som ägs av Journalistförbundet, har under en tid haft dalande siffror. På bara några år har annonsintäkterna minskat från sex till tre miljoner kronor, rapporterar Nya Dagbladet.

Tidningen var under förra året nära på att gå i konkurs. Tack vare att Journalistförbundet gick in med 430 000 kronor, samt att man bytte till en mindre lokal och tog in hyresgäster, så kunde tidningen dock räddas.

— Vi har också två pensioneringar i år och de tjänsterna ersätts inte. Vi har också dragit ner på frilansinköpen. Nu måste vi diskutera hur vi kan förändra vårt arbetssätt för att klara av produktionen, säger Helena Giertta, Journalistens chefredaktör, till Resumé.

Journalistförbundet har också meddelat att man inte kommer att pumpa in några fler pengar för att hålla tidningen flytande.

Källor:
Tidningen Journalisten nära konkurs – tvingas byta lokal
Journalisten på fallrepet – räddades av SJF

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om