Brandmän utsatta för stenkastning i Västerås: ”Det är ett problemområde”

INRIKES. När brandmän som åkte ut på ett larm för att släcka en brinnande bil i Västerås utsattes för stenkastning under torsdagskvällen. Enligt polisen är området ett så kallat problemområde där det bor ”mycket rastlösa” och ”sysslolösa ungdomar”.

Det var under torsdagskvällen som räddningstjänsten larmades om en bilbrand i stadsdelen Bäckby i Västerås. När brandmännen kom till platsen och inledde släckningsarbetet av den brinnande bilen började ett ”ungdomsgäng” kasta sten på dem.

Polis tillkallades till platsen och fick under de två efterföljande timmarna skydda brandmännen från att släcka ytterligare två anlagda bilbränder. Även ett flertal bilar i området ska ha fått rutor sönderslagna och smällare ska ha använts för att elda upp parkbänkar.

Enligt polisen är bilbränder och stenkastning ett pågående problem i området Bäckby.

— Det är ett 40-tal personer i det här området som vi har problem med. De är från nedre tonåren och upp till 30-årsåldern, säger Ivan Åslund, RLC-befäl på polisregion Mitt.

Vidare säger han:

— De tänder på bilar och så springer de i väg när vi kommer. Sedan börjar de kasta sten.

Tidigare under torsdagskvällen fick polisen rycka ut i Bäckby efter uppgifter om ett misstänkt narkotikabrott. När de kom till platsen gjorde männen sig av med narkotikan och började kasta sten mot patrullen, som tvingades söka skydd bakom sin bil. Ännu fler poliser kallades till platsen för att avvärja vad som nu rubriceras som våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman.

Ingen av stenkastarna har ännu gripits.

Källa:
Våldsamt upplopp – kastade sten på arbetande brandmän

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Den-Kristne
Nybörjare
Den-Kristne
2 år sedan

Jag bodde på Bäckby förut – dock bor jag inte där längre. Men jag bor fortfarande i samma stad.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Den-Kristne

Bodde i staden under min uppväxt. I Bäckby bodde en av mina klasskamrater som blev hängiven socialdemokrat och numera lever på shekelsystemet.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Invasionsproblemkontinenten Europa.
Ett leksaksgevär är något annat än en sten, det duger inte för att sätta eld på bilar. Har någon inget medlidande med patrullen som sökte skydd bakom sin bil?

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Varför tömmer inte grisarna sina magasin i babbarna när de kaosar? En svensk utvecklingsstörd ung kille däremot blir avrättad med 7-8 skott när han vill visa sitt lilla plastleksaksgevär.

Tänk om polisen hade avrättat en negerunge lika brutalt, då hade Sverige stått i lågor nu.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Enligt polisen är området ett så kallat problemområde där det bor ”mycket rastlösa” och ”sysslolösa ungdomar”.

Börjar grisarna bli uppgivna?

Så här ska det låta på korrekt PK-svenska: Enligt polisen har området en stark utvecklingspotential med många spännande utmaningar, där det bor mycket motiverade och innovativa ungdomar som står 100% till arbetsmarknadens förfogande.