Brandkår håller prova på dag – bara kvinnor och främlingar får delta

KVOTERINGSHYSTERI. Brandkåren i Örebro anordnar nu till helgen en ”prova på dag” för personer som funderar på att bli brandmän. Svenska män är dock inte välkomna. Brandkåren bjuder nämligen bara in invandrare och kvinnor till tillställningen.

På brandkårens hemsida står det att läsa:

”Lördag den 13 oktober 10:00-14:00 är du som är tjej (18-35 år) och/eller har utländsk bakgrund, hjärtligt välkommen till vår PROVA PÅ-dag på brandstationen i Örebro.”

Brandkåren motiverar sitt tilltag på följande sätt:

”På Nerikes brandkår strävar vi efter att bli en arbetsplats som bättre speglar det övriga samhället. Som en del i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete satsar vi på att rekrytera fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund till organisationen, och den 13 oktober kommer vi att ha en Prova på-dag för just dessa grupper.”

Kontaktperson för personer som vill delta på lördag är David Skarp. Hans kontaktuppgifter finns i slutet av den här inbjudan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments