Brand på asylboende – polisen misstänker mordbrand

SVERIGE. Under natten till onsdagen brann det på ett asylboende i Åstorp i nordvästra Skåne. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Det var under natten till onsdagen som polis och räddningstjänst fick in et tlarm om att det brann på ett asylboende i Åstorp i nordvästra Skåne. Enligt polisen brann det på utsidan av fasaden. Elden spred sig till taket men räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden och skadorna på huset kunde därmed begränsas.

De boende evakuerades ut ur byggnaden och ingen ska ha kommit till skada i samband med branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar därför händelsen som mordbrand.

— Enligt räddningstjänsten fanns det en kraftig spridningsrisk. Vi har i nuläget ingen gripen eller misstänkt i ärendet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Källa:
Larm om brand i asylboende i natt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments