Brå kommer inte att utreda sexbrottslingars etniska bakgrund

INVANDRARBROTTSLIGHET. Brottsförebyggande rådet (Brå) har fått regeringens uppdrag att utreda varför våldsbrott med sexuella handlingar har ökat sedan 2005. Det ingick i uppdraget att om möjligt undersöka vilka gärningspersonerna är. Men Brå väljer att endast studera offren.

Thibault Beninka. Brå undviker att intressera sig för vem han och liknande personer är

Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé, som själv vill slopa yttrandefriheten för att stoppa oliktänkande, kritiserar Brå och säger att de inte ”vågar” utreda sexbrottslingars härkomst.

— Det är att svika brottsoffren att aktivt utesluta att också titta på utländsk bakgrund hos gärningsmännen. Det är uppenbart att Brå inte vågar göra detta för att man saknar stöd från regeringen, säger Tobé.

I samband med att uppdraget gavs krävde Moderaterna att gärningsmännens eventuella utländska bakgrund skulle kartläggas. Justitieminister Morgan Johansson (S) ville slippa ta ansvar för ett sådant beslut och sköt därför över frågan på Brå själva genom att säga att det är upp till Brå själva att avgöra den saken.

Ingen på Brå vill svara på frågor annat än skriftligen. För att studera gärningspersonerna ”krävs en helt annan studie och då skulle frågeställningen rimligtvis inte gälla utvecklingen av just utsatthet för brott, vilket är fokus i detta uppdrag”, skriver pressekreterare för Brå, Monica Landergård, i ett e-brev till Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

I regeringens regleringsbrev till Brå där uppdraget formuleras står att Brå ska belysa om ”ökningarna gäller särskilda typer av sexualbrott, tillvägagångssätt, situationer eller utsatta personer, och i den mån det är möjligt gruppen gärningspersoner”.

Men Brå anser att det inte är möjligt att identifiera gruppen gärningspersoner med det ”data” som regeringen angett i regleringsbrevet.

— Det här är det normala att göra i andra länder för att vi ska få så mycket kunskap som möjligt för att kunna vidta åtgärder. Jag förstår inte varför vi ska fortsätta sopa svåra frågor under mattan, säger Tobé.

Miljöpartiets rättspolitiske talesperson Mats Pertoft tycker dock att gärningsmännens etniska bakgrund är helt ointressant och riktar kritik mot Tobé.

— Det är mycket märkligt att ett politiskt, statsbärande, parti vill gå in och detaljstyra forskningen, säger Pertoft till TT.

Källa:
Brå utreder inte sexbrottslingars bakgrund

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Att det anmäldes 21 500 sexualbrott förra året beror på en ökande anmälningsbenägenhet hos svenska kvinnor, därför är det helt naturligt att Brå och dess judiske chef Jerzy Sanecki riktar uppmärksamheten mot svenska anmälningsbenägna kvinnor för att komma till rätta med detta ofog. En möjlig åtgärd är att kriminalisera anmälningar av våldtäkt eftersom dessa stjäl stora resurser från polisen så att de inte hinner med att misshandla och trakassera grundlagsskyddade fredliga demonstranter, eller att bara chilla med Ahmed och Mohammed som ställt till med fett kaoz för 3-4 miljoner och är sugna på dialogkorv med bröd. Att den skenande anmälningskurvan… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Spela roll. Vi vet alla vilken etnicitet dessa våldtäktsmän har.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Karl

Tyvärr är det så att minst hälften av Sveriges rättmätiga befolkning, dvs etniska nordbor, tycker att sanningen är så jobbig att de välkomnar denna mörkläggning. Godhetsonani har ju blivit det nya svenska folknöjet.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Karl A

Då går det väl i brallorna på psykfallet och ex-polisen Näthatsgranskaren Tomas Åberg.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

De flesta normala svenskar vet att det är blattar och negrer som är gärningsmän men det passar sig inte i det kulturmarxistiska Sverige så då mörkar myndigheten det.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

comment image?oh=0d4b8bf243b4e808fbd901586a7c4112&oe=5B2EC8A5

Lars
Nybörjare
Lars
2 år sedan

Grunden för rasfrämlingars kriminalitet ligger i deras gener,
de begår brott som ariern inte ens skulle kunna förmå sig ens med en blåslampa i röven.
Rasblandning är ett sätt att infiltrera den ariska rasen och skall kriminaliseras!
H.H.