Bosse Hansson utvisas till Sverige

UTRIKES. Den svenske TV-profilen Bosse Hansson får villkorlig dom och utvisas idag till Sverige.

Den homosexuelle SVT-profilen Bosse Hansson i amerikansk media.

Enligt en färsk dom mot den svenske SVT-profilen Bosse Hansson, som greps tidigare i år efter att ha gjort homosexuella närmanden mot unga pojkar vid lekplatser, blir det med omedelbar verkan utvisning från USA till Sverige.

Fängelsestraff blev det alltså inte, bara ett villkorligt sådant på 12 månader efter en uppgörelse mellan Hansson advokat Alan Ginsberg och åklagare Sarah Gresham.

— Han dömdes till 12 månaders villkorlig dom. Han förväntas lämna USA den 24 april. Domen innebär att han är förbjuden att återvända hit till USA, uppger Paula McMahon, pressekreterare på Floridas åklagarmyndighet.

Ett av skälen till uppgörelsen ska vara Hanssons sviktande hälsa, ett annat att pojken som är brottsoffer har kognitiva problem och att en rättegång därför skulle bli mycket påfrestande.

Källa:
Svenske tv-profilen döms till villkorlig dom

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PatrikVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Synd – annars var USA pigga på att hänga folk men det är väl skillnad på skit och pannkaka – d.v.s. släng skiten till Sverige där tar PRIDE regeringen hand om det,

Patrik
Medlem

Kan ju alltid hoppas att det händer något med planet