Bosättarsionist ny premiärminister i Israel

UTRIKES. Sionisten Naftali Bennett blir nu Israels premiärminister.

Under söndagen valdes Naftali Bennett till posten som Israels premiärminister, som partiledare för Yamina-listan och med stöd av en bredare koalition. Med 70 mot 69 röster, minsta möjliga marginal, vann han omröstningen i Knesset.

Bennett är född i Israel, men som barn till judar från Kalifornien. Han har en bakgrund som medarbetare till den tidigare premiärministern Benjamin Natanyahu. År 2012 tog han över partiet Judiskt hem, för att senare gå med i partiet Nya högern som är en del av Yamina.

Av NRK beskrivs Bennett som en sionist som stödjer judiska bosättningar på ockuperade områden. Han ska också ha förnekat att palestinska områden ens kan vara ockuperade, då ”det aldrig funnits en palestinsk stat”. Inte heller beskrivs han tro på att Israels konflikt med palestinierna går att lösa, utan att man får stå ut med den ”likt granatsplitter i rumpan”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments