Paranoid Borlängesosse vill stoppa Motståndsrörelsen från att hyra lokaler

INRIKES. Borlänge kommun ogillar att människor som vill att de nordiska folken ska överleva har samma rättigheter som andra. Något de nu vill ändra på.

Bild från Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Borlänge 2016. Infälld på bild th. Kenneth Persson (S), bildkälla Facebook.

Efter att Borlänge kommun fått nys om att Nordiska motståndsrörelsen under januari månad anordnat ett arrangemang i Idkerbergets Folkets Hus beslutade de sig för att försöka omtolka lagen. Detta för att försöka göra så att människor som vill att de nordiska folken ska överleva inte ska behandlas som andra medborgare.

— Vår säkerhetsavdelning synar nu saken. Hur vi kan medverka till att lokaler i kommunen inte hyrs ut till organisationer som föreningar inte vill hyra ut till, säger Kenneth ”Paranoide” Persson (S) som är ordförande i socialnämnden i Borlänge kommun.

För att stoppa Nordiska motståndsrörelsen från att hålla fler lugna, städade och oproblematiska sammankomster ska kommunen nu se över om man kan göra så att hyresavtal i framtiden måste tecknas med föreningar och inte med privatpersoner vilket man kan göra idag.

— Det är inget som säger att en bulvan i dag kan hyra lokaler av kommunen. Och att vi då får svårt att avhysa pågående arrangemang som vi inte vill ha i våra lokaler, menar Persson.

Paranoide Perssons förtrycksfantasier bryter mot lagen
Att förbjuda oliktänkande från att hyra kommunala lokaler bryter mot kommunallagens likställighetsprincip, där det står att ”kommuner och landsting ska behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat”.

Trots att det är olagligt att neka politisk opposition från att hyra kommunal mark har detta redan skett upprepade gånger. Bland annat nekade Region Gotland Nordiska motståndsrörelsen från att hyra mark under Almedalsveckan 2018, trots att de visste att de därmed utförde en kriminell handling.

Nyligen har även medlemmar i organisationen stoppats från att bedriva vanlig fysisk träning i Nacka kommuns lokaler.

Pär Sjögren: ”Dom kan inte hindra oss annat än via olagliga metoder”
Nordiska motståndsrörelsens nästeschef för Värmland och Dalarna, Pär Sjögren, säger till Nordfront att Borlänge-sossarnas tilltag är ett exempel på hur ”ett desperat system tar till desperata åtgärder” mot oppositionella.

— Jag tycker det är talande för hur dessa så kallade ”demokrater” agerar. Ska de börja föra åsiktsregister eller hur skulle detta i praktiken fungera? De kan ju inte hindra oss annat än via olagliga metoder. Vi kommer givetvis bemöta detta tilltag på bästa lämpliga sätt.

Källor:
Så ska Borlänge kommun stoppa NMR från att hyra lokaler – ”Vi har en läxa att lära oss”
Kommunallag (2017:725)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MikenordboValhallaAnders JonssonBitte Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

I Sverige sätts mindre värde på lag än på toapapper – om det inte är lag staten kan använda mot människor, förstås. Då efterlevs den bra skarpt.

Bitte
Medlem

Så folk som vill hyra för 50-års kalas eller bröllopsfest måste starta förening först? Smart.

nordbo
Medlem

Precis – nuvarande system är desperata så de snubblar över varann jämt och ständigt. När det sker förändringar i lagen så är det alltid till en försämring idag,i bästa fall en viss inbromsning som blir löjeväckande snabbt med ett bredare perspektiv.

F.ö så vill jag säga att dina inhopp i Radio Ludvika är oerhört bra och spännande – tack för ditt arbete.!

Riktig svensk dialekt är den sanna mångfalden som skall bevaras.

Anders Jonsson
Medlem

Det finns en gräns för hur mycket trakasserier människor ska behöva tåla…det måste även JUDARNAS lakejer inom demokraturen förstå…även om de flesta av dem är sällsynt korkade och helt världsfrånvända…

Två klassiska citat:

”Det man sår får man skörda…”

Och..

”Sanningen kommer att segra…till slut!”

Alla med förstånd och ögon att se med och öron att höra med VET att det här (((systemet))) går mot sitt slut.

H.S!

Valhalla
Medlem

har ni kollat Kenneth ”Paranoide” Persson (S) brottsregister?

Mike
Medlem

”Bland annat nekade Region Gotland Nordiska motståndsrörelsen från att hyra mark under Almedalsveckan 2018, trots att de visste att de därmed utförde en kriminell handling.

Nyligen har även medlemmar i organisationen stoppats från att bedriva vanlig fysisk träning i Nacka kommuns lokaler.”

Är detta polisanmält eller vad gör man åt saken?