Boris Johnson inlagd på sjukhus

STORBRITANNIEN. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har lagts in på sjukhus då han tio dagar efter att ha testats positivt för coronaviruset har fortsatta symptom och hög feber. Inläggningen ska ha skett som en försiktighetsåtgärd och inte vara av akut karaktär.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har lagts in på sjukhus för provtagning efter tio dygn med covid-19. Foto: Estonian Presidency (CC BY 2.0).

Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister, har lagts in på sjukhus efter att ha drabbats av covid-19. Premiärministern är på tionde dygnet efter att ha testats positivt för coronaviruset och då han haft fortsatta symptom och hög feber beslutades att han skulle läggas in för ny provtagning och observation.

— Han kommer att stanna på sjukhus så länge han behöver, men jag har hört att han mår bra och jag ser fram emot att ha honom tillbaka på nummer 10 så snart som möjligt, uttalade bostadsminister Robert Jenrick under måndagsförmiddagen.

Jonson ska enligt sitt kansli blivit inlagd som en ”ren försiktighetsåtgärd” och inte på grund av akuta besvär. Testerna handlar enligt en medicinsk expert troligen om att analysera syresättning samt hjärt- och lungfunktion.

Johnson fortsätter att leda regeringsarbetet från sjuksängen, men på måndagsmorgonen ska utrikesminister Dominic Raab fått hoppa in som ordförande vid ett regeringsmöte om virusutbrottet.

Även Johnsons gravida flickvän, 32-åriga Carrie Symonds, är troligen smittad och har enligt en egen twitteruppdatering legat till sängs senaste veckan.

Källa:
Johnson inlagd på sjukhus för provtagning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments