Borgmästare skänkte uppehållstillstånd till ”nya Lillebor”

FRANKRIKE. Borgmästaren i den franska staden Lille delade ut uppehållstillstånd till fyrtiotvå sudaneser som kommit till Frankrike via Spanien.

Fredagen den 3 augusti hölls det en välkomstceremoni för fyrtiotvå sudaneser i staden Lille i Frankrike. Det hela började med att det så kallade NGO-fartyget Aquarius plockade upp 630 afrikaner som var på väg till Europa utanför Libyens kust och fraktade dem till Spanien. Sjuttiotvå av dessa hamnade i Frankrike, i staden Lille.

Under ceremonin delade stadens socialistiska borgmästare Martine Aubry ut uppehållstillstånd till sudaneserna, som därmed fick status som asylsökande och lov att stanna tio år i Frankrike. Därtill tittade hon på Frankrikes finalmatch i VM-mästerskapet tillsammans med afrikanerna. Borgmästaren hälsade också sudaneserna välkomna med orden:

— Idag är det slut med en lång, extremt svår och mödosam odyssé för er och, hoppas vi alla, början på ett bättre liv som vi kommer att hjälpa er med.

Sudaneserna, som plötsligt blivit ”flyktingar”, ska inhysas i ett före detta äldreboende. De fyrtiotvå främlingarna är dock inte de första utomeuropéerna som anländer till Lille, då majoriteten av regionens ungdom redan består av främlingar från huvudsakligen muslimska länder.

Källor:
French city welcomes 42 Aquarius migrants
”Tervetuloa uudet lilleläiset!” Sosialisti-pormestari jakoi 10v-oleskelupia ensitapaamisessa
Islamization and Demographic Denialism in France

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausAllanKarl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Tillstånd till nya ockupanter.

Karl-Путин A
Medlem

Gruppad av 42 afrikaner – kan tänka mig att hon var i extas.

Allan
Medlem

Den Lille batikhäxan, med grandiosa batikhäxeplaner.

Klaus
Medlem

Lille är en flamländisk by vid gränsen till Belgien. Vad skall svarta sudaneser där? Borgmästaren Martine Aubry är dotter till den tidigare EU-presidenten Jacque Delors och medlem i Parti Socialiste, anti-vit rasistisk.
comment image
http://scd.en.rfi.fr/sites/english.filesrfi/imagecache/rfi_16x9_1024_578/sites/images.rfi.fr/files/aef_image/000_1839lv.jpg

Klaus
Medlem

Lille kallas också ”Flanderns huvudstad”.

Den-Kristne
Medlem

Fungerar fortfarande inte att lägga in en bild i kommentaren.