Bonnier utökar sin dominans – köper Dagens Media och Medievärlden

LÖGNMEDIA. Bonnier Business Media förvärvade i onsdags samtliga aktier i Dagens Media från Alma Talent. Bonnier Business Media äger sedan tidigare Resumé som är en tidning som fokuserar på samma område som Dagens Media.

Anders Eriksson, vd Bonnier News

I onsdags så förvärvade Bonnier Business Media samtliga aktier i Dagens Media, som förra året köpte Medievärlden. Bonnier, som sedan tidigare äger branschtidningen Resumé utökar därmed sin dominans inom svensk media och i synnerhet inom bevakningen av media- och marknadsföringsbranschen.

Enligt Dagens Industri, som Bonnier Business Media också äger, säger Bonnier News vd Anders Eriksson att det känns bra att affären gått i lås.

”Det är logiskt att få ihop de här titlarna och få en kraftsamling kopplad till det här området. Istället för att göra samma saker kan man göra fler och vassare saker inom det här segmentet.”

Chefredaktören på Resumé, Fredrik Svedjetun, föreslås att även ta över chefredaktörskapet och rollen som ansvarig utgivare på Dagens Media.

Källa:
Bonnier Businness Media köper Dagens Media

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jan HjelmDen-KristneLingonetKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Enligt den kulturmarxistiska diskursen blir media friare om EN jude äger alltihop. Det är mao en seger för yttrandefriheten i deras sjuka förtvinade hjärnor.

Lingonet
Medlem

EN för alla, alla för EN!

Den-Kristne
Medlem

Bonnier kan aldrig få nog med makt.

Jan Hjelm
Medlem

Bonnier…

Nej.
Ut.