Bonnier News får ny vd

MEDIAVÄLDET. Anders Eriksson kommer att efterträda Gunilla Herlitz som vd för Bonnier News.

AEriksson

Judiska Bonnier AB:s vd Tomas Franzén har uttalat förtroende för Anders Eriksson då han tidigare lyckats rädda affärstidningar som varit ”i fritt fall” genom att fokusera på digitala satsningar.

— Anders tog över ett antal affärstidningar i fritt fall 2009, och lyckades omvandla dem till en växande, lönsam och i huvudsak digital verksamhet. Det är en lysande prestation, säger Franzén.

Eriksson kommer bland annat att ha ansvar för tidningarna Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan/HD samt tryckerikoncernen Bold.

Enligt Eriksson så är uppdraget från koncernens ägare att säkra gammelmedias överlevnad på lång sikt.

— Mitt uppdrag från ägarna är såklart affärsmässigt, men har också en dimension till: att säkerställa att vi kan fortsätta att satsa på journalistik även på lång sikt, säger han.

Idag är Eriksson chef för affärsområdet ”Business to Business” och ingår i koncernledningen. Han kommer att tillträda som vd för Bonnier News i juni.

Källa:
Ny vd för Bonnier News

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om