Bonnier i fortsatt attack mot medborgarjournalistik – ”yttrandefrihetsförsvarare” fortsatt tysta

LÖGNPRESSEN. Den judiska mediekoncernen Bonnier har fått blodad tand i sin jakt på oliktänkande. Efter påtryckningar har man lyckats stänga ned flertalet Youtubekonton för Granskning Sverige och attackerat Fabian Fjälling i flera artiklar. Samtidigt är det tyst från de få yttrandefrihetsförespråkare som finns i Sverige.

Nordfront har tidigare rapporterat om att den judiska mediekoncernen Bonnier har gått till hård attack mot svensk medborgarjournalistik. Efter en intensiv påverkanskampanj fick man Google att stänga ned flera av Granskning Sveriges Youtubekanaler. I sin strävan lät man bland annat en Expressenjournalist jaga Googles Sverigechef Anna Wikland, som man hängde ut som en personen som ”hjälpt till att sprida material fyllt av hot, hat och sexism och som i vissa fall till och med är brottsligt” och som ”flyr Expressens frågor” eftersom hon inte ville låta sig intervjuas när hon var på en galamiddag. Vidare hävdade Bonnier upphovsrättsbrott gentemot Granskning Sverige med hjälp av en dyr advokatbyrå, eftersom GS rapporterat om vad den judiska mediekoncernen skriver i sina tidningar.

I flertalet artiklar har man gått till hårt angrepp på Fabian Fjälling, som är Granskning Sveriges enda icke-anonyma representant. Efter att ha fått ett obehagligt vykort med sexuella anspelningar på hans fru och döttrar valde dock Fjälling till slut att meddela sitt avhopp – ett avhopp som han dock sedan dess åtminstone delvis tagit tillbaka.

Bonnier är däremot inte nöjda med vad de åstadkommit hittills, utan beklagar sig bland annat i Expressen över att Fabian Fjällings Twitterinlägg får ”stå orörda”, trots den intensiva hetskampanjen. Samtidigt har man ansatt Google med den mäktiga judiska lobbygruppen Simon Wiesentahl Center, som nu vill utreda IT-jätten för allt antisemitiskt ”hat” som dyker upp på deras tjänster.

Eftersom upphovsrättsanspråken inte tycks ha lett någonstans har Bonnier istället helt gått över till att attackera Granskning Sverige med påståenden om ”hot och hat”, vilket alltså har visat sig vara en betydligt mer effektiv metod. Expressen har dessutom förskansat sig på sin redaktion och vägrar ta emot samtal, med rädsla att konfronteras av Granskning Sverige.

Uppseendeväckande är också att ingen av Sveriges få yttrandefrihetsförespråkare har valt att stå upp för medborgarjournalistiken. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke, som tidigare bland annat försvarat Nordiska motståndsrörelsens rätt att demonstrera, har hittills lyst med sin frånvaro under hetskampanjen. När Granskning Sverige intervjuar Funcke vill han heller inte ta ställning.

— Det är bara att konstatera att det är väldigt tyst, visst. Jag kommer att vara tyst ett tag till i alla fall, säger Funcke till Granskning Sveriges Johan Andersson.

Som Nya Dagbladet konstaterat är dock Funcke vd för Utgivarna, som är en intresseorganisation för svenska publicister, med styrelseledamöter såsom Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin och SVT:s vd Hanna Stjärne.

Källa:
Nazistjägarna vill utreda Google för antisemitiskt innehåll i söktjänsten
Youtube sämst på att ta bort olagligt material
Här flyr Googlechefen från Expressens frågor
Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke “förblir tyst” om censuren av medborgarjournalistiken

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
(((Bonnier))) avslöjar nytt hot mot det svenska valet: Grodan Skurt | Nordfront.seMicrosoft går i Googles fotspår - inför sökcensur på nätet | Nordfront.seMicrosoft följer i Googles fotspår - inför sökcensur på nätet | Nordfront.seFimbultyr_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Jag kan förstå Funcke. Det finns troligen en stark potentiell hotbild mot hans renommé och yrkesbana från hans kolleger om han inte håller låg profil. Men det är helt åt skogen att förtrycket är så starkt. Jag tror att många svenskar är tagna på sängen. De trodde sig leva i ett fritt land.

Karl-Путин A
Medlem

Hur många svenskar tror du att det rör sig om? Jag tycker att det verkar som att svensken har ”viktigare” saker för sig, som Mello och Let´s dance.

Fredrika
Medlem

Är det förresten några aktörer som har lyckats stoppa den där ondsinta Tomas Åberg som trakasserar äldre kvinnor med sin organisation Näthatsgranskaren? Någon som vet om han har tvingats lägga ned sin elaka verksamhet och kanske rent av är polisanmäld för sina oegentligheter och falska uppgifter till myndigheterna?

Richard
Medlem

Djurrättskandalen som alternativmedia har spridit mycket gjorde att han utan anledning försvann från nomineringslistan till något pris från Aftonbladet, annars pga att han fick 600k skattefritt från staten är ett bevisat på att han sitter säkert ett bra tag till…

_DH_
Medlem
_DH_

Jag tror bestämt den judiskt anstiftade censuren och deras repressalier har nått samma nivåer som i gamla Sovjetunionen i dag, med samma folk bakom diktaturen. Genom övertagande av massmedia och manipulativt slingrande genom rätts- och utbildningsväsendet så har de reducerat vårt fosterland till en sovjetstat som endast tjänar deras intressen, där medborgare som säger ifrån utsätts för hiskeliga häxjakter. Revolution är ett måste om vi ska komma till rätta med denna situation!

Fimbultyr
Medlem

Vi behöver i prövande tider tänka på att alltid ha högsta möjliga etiska standard i allt vi tänker, säger och gör. Inte minst inom journalistisk verksamhet.
vår grupps beteende bör alltid vara det bästa!

trackback

[…] är det medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige som har drabbats av bland annat nedstängda konton på Youtube, som ägs av […]

trackback

[…] är det medborgarjournalisterna bakom Granskning Sverige som har drabbats av bland annat nedstängda konton på Youtube, som ägs av […]

trackback

[…] Nyheter, som ägs av den judiska mediajätten Bonnier, deltar i skrivande stund i en massiv påverkanskampanj mot IT-jättar såsom Google och Microsoft. Syftet är att censurera oppositionella röster inför […]