Böneutropen i Sverige fortsätter – Karlskrona står på tur

INRIKES. Islamiska kulturföreningen i Karlskrona väntas nu också få grönt ljus för att sända böneutrop i högtalare. Karlskrona kommun har uppmanat polisen att fråga grannar i området vad de anser om de kommande böneutropen men det struntar polisen i.

Det var i november förra året som Islamiska kulturföreningen i Karlskrona började sända böneutrop, trots att det senare avslöjades att föreningen inte sökt tillstånd för detta. Utropen stoppades då tillfälligt men under nästa vecka väntas föreningen få godkänt tillstånd av polisen, precis som i Växjö.

— Jag vill inte föregripa den formella processen, men i princip gäller samma förutsättningar och villkor i Karlskrona som låg till grund för vårt beslut i Växjö. Det är samma lagstiftning, ett identiskt yttrande från kommunen och ungefär samma lokala ordningsstadgar. Jag kan därför inte se att vi kan landa i en annorlunda slutsats den här gången, säger Magnus Rothoff, gruppchef vid polisens rättsenhet.

Trots att kommunen har skickat en skriftlig rekommendation till polisen om att de bör tala med grannar i området för att höra vad de anser om de planerade böneutropen så ignorerar polisen kommunens uppmaning. Detta då, enligt Rothoff, polisen sakarna såväl resurser som laglig grund för att göra det. Vidare menar han det skulle försena handläggningen av ärendet.

Källa:
Polisen: troligt ja till böneutrup i Karlskrona

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KarlChristerGrottbjörnenKarl AVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Öronpesten breder ut sig stad efter stad. Vaccination kan bara NMR stå för.( utan demokratins godkännande)

Karl-Путин A
Medlem

Har vi religionsfrihet så har vi. Nu är det upp till svenska folket att rösta på det enda parti som både vill förbjuda böneutrop och skicka hem rasfrämlingarna som bedriver denna sanitära olägenhet.

Nordiska motståndsrörelsen 2018.

Grottbjörnen
Medlem

jotack, bor granne med fanskapet…

Karl-Путин A
Medlem

Starta opinion mot styggelsen.

Grottbjörnen
Medlem

jag tyckte det var illa nog när de hade fest och lät sina barn sitta och leka och skrika till kl. 3 på nätterna en vanlig veckodag, drog igång lite WP iof så tystnade det snart :D, sen dessa jävla meddelanden från hyresvärden hela tiden där de skriver typ att man inte får grilla på golvet eller bajsa i tvättstugan, på arabiska såklart.
Bor kvar enbart pga. det är gångavstånd till jobbet.

Christer
Medlem

Ja, som sagt, vi har religionsfrihet här. Varför inte tillåta böneutrop 5ggr/dag i alla moskéer. Ju sämre och värre villkor för majoritetsbefolkningen så kommer vansinnet att bekämpas.

Vera
Medlem

Tror Du? När rapparna lanserades trodde jag också att folk skulle slänga ut dem. Samma vansinniga öronplåga men med den fördelen att man kan undgå dem.

Karl
Medlem

Vrålande brunstiga grisar på speed – snart från en minaret MYCKET nära dig!

Karl-Путин A
Medlem

Anlägg moteld – sätt er i bilarna när hatvrålen ekar och tuta så länge det pågår.

Vera
Medlem

En jättebra ide !!