Bombningen av Saarbrücken

Dagens datum 5 oktober: Denna dag år 1944 bombas Saarbrücken av de allierade. Den gamla stadsdelen av den 1000 år gamla staden går denna dag under i massiva eldstormar och 45 000 civila blir hemlösa.

saarbruecken_theater_44

Saarbrücken är en stad i västra Tyskland som för första gången omtalas i skrift år 999, men som varit bebyggt sedan innan vår tidräkning. Gamla Saarbrücken (Alt-Saarbrücken) var känd för sina historiska byggnader och sin betydelse som barockstad innan de allierade bombade den sönder och samman.

Amerikanska och brittiska bombflyg angrep Saarbrücken vid inte mindre än 26 tillfällen mellan åren 1942-1945 (Royal Airforce minst 10, 8. US Air Force 16) och förstörde omrking 12 800 byggnader, varav 8400 totalförstördes. Utöver detta miste tusentals civila livet och tiotusentals blev hemlösa.

Den allvarligaste attacken mot Saarbrücken planerades av RAF:s befälhavare Arthur ”Butcher” Harris på uppdrag av amerikanarna och ägde rum den 5 oktober 1944. Då Saarbrücken var ett viktigt transitområde för leveranser till västfronten planerade Harris ett massivt dubbelslag. Den första vågen av bomber träffade stadens järnväg medan de övriga bomberna spreds ut över staden. Harris var av uppfattningen att bombningarna inte bara skulle träffa militära mål utan också vanliga tyskar i syfte att bryta ner moralen hos den tyska civilbefolkningen. Harris och hans överordnade, Winston Churchill, har sannolikt miljontals människoliv på sina ”samveten” men har aldrig dömts för krigsbrott.

Klockan 22:30 når 325 Lancasters och 20 Mosquitos Saarbrücken och släpper 2500 högexplosiva bomber och 350 000 små brandbomber över staden. Den massiva bombningen under trettio minuter träffar flera tätbefolkade områden och Gamla Saarbrücken totalförstörs. Omkring hälften av hela staden förstörs.

Ruinerna av Gamla Saarbrücken med det utbrända tornet av Friedenskirche (Fredskyrkan).

Ruinerna av Gamla Saarbrücken med det utbrända tornet av Friedenskirche (Fredskyrkan).

Mängden av bomber utlöser en eldstorm och de som inte hunnit gömma sig i bunkrar, tunnlar och källare brinner inne, slits sönder eller kvävs till döds. Antalet döda kan dock hållas nere tack vare att man varnats av ett tidigt flygalarm. Enligt officiella siffror dör 361 personer under den brittiska bombattacken den 5 oktober 1944.

De som överlevde bombangreppet ställs dock snart inför nya problem. Många tvingas leva på obestämd tid i tunnlar och bunkrar och 45 000 Saarbrücken-bor får sina hem förstörda och blir hemlösa. När myndigheterna beordrar evakuering släpper de allierade nya bomber över staden. På morgonen den 21 mars 1945 ockuperar amerikanska soldater ett nästintill helt övergivet Saarbrücken.

saarbruecken_amis_21-3-45

Amerikanska soldater marscherar in i ett öde Saarbücken.

pic25_liberated_forbach

Efter kriget. I bakgrunden den förstörda staden.

Efter kriget. I bakgrunden den förstörda staden.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-10-05.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

39 Kommentarer till "Bombningen av Saarbrücken"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Ni är vidriga människor och borde inte få leva. jag är svensk om ni skulle anklaga mig för något annat

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Peter H. Norrland

Jag förmodar att din förvirrade kommentar är riktad mot de styrande i England och Jew-SA under andra världskriget!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

mycket trolig, det är LÖRDAG kväll .

Nordisk Arier
Gäst
Nybörjare
Nordisk Arier

Vi förstår nog att du är svensk. Ingen hatar det vita folket så mycket som vita.

Ovhev
Gäst
Nybörjare
Ovhev

J
U
D
A
R
N
A
?
E
L
I
T

KolNidre
Gäst
Nybörjare
KolNidre

Du läser an artikel om ”de allierades” meningslösa och mordiska krigsförbrytarförstörelse av en kulturskatt och kommenterar sedan det hela med att:
”Ni är vidriga människor och borde inte få leva…..”??!!??
.
Din kommentar är faktiskt helt obegriplig…..
Eller är du kanske en sionistisk ”stand-up-komiker”?

Mairon Dufström
Gäst
Nybörjare
Mairon Dufström

Kanske Magnus Betner som övar på en ny PK-monolog och skulle varit ett slags skämt…

Martin N
Gäst
Nybörjare
Martin N

Retard.

Baron Skugga
Gäst
Nybörjare
Baron Skugga

Bombad och sänkt.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Inte ”Alla människors lika värde” alltså?

Ovhev
Gäst
Nybörjare
Ovhev

Artiken handlar inte om svenskhet okej?
Om du är icke european är inte svensk okej?
Villken good demokrat du är förespråkar mord på politiska motståndare haha

Wulf X
Gäst
Nybörjare
Wulf X

När jag jagat ifatt dej så hugger jag av dina hälsenor. Då vet du att det är jag. Sen skär jag ut dina ögon. Det är därefter vi börjar leka medan jag asgarvar. När dina hälsenor är av då vet du att det är jag. Vi ses i framtiden /Wulf X

Olaf
Gäst
Nybörjare
Olaf

Engelskmennene drepte faktisk flere sivile i Norge enn tyskerne gjennom sine mange bombeangrep på byer og den norske skipstrafikken. Allikevel har psykopaten Churchill (og Roosevelt) fått seg en staue i Oslo. Den høyst dekorerte ”krigshelten” (Gunnar Sønsteby) som fikk seg den høyeste militære utmerkelsen i Norge noen gang er faktisk også den verste massemorderen av sivile nordmenn i moderne norsk historie. Han bestilte massedrap utført av engelske bombefly midt i Oslo sentrum.

http://www.youtube.com/watch?v=J6l-cic5uk4

Og slike massemordere og psykopater blir norske skolebarn lært opp til å dyrke fra ung alder.

Baron Skugga
Gäst
Nybörjare
Baron Skugga

Har inte Stalin också fått sig en staty i Oslo? Han ”befriade” ju halva Finnmark.

Olaf
Gäst
Nybörjare
Olaf

England var villig til å gi Finnmark og Svalbard til Stalin, men Stalin ga faktisk de okkuperte områdene i Norge tilbake frivillig (for å få goodwill). Jeg tror Stalin ikke har fått noen statue i Oslo fordi han faktisk ikke var like syk i hodet som Churchill og Roosevelt. Det var jo i grunn England som satte Europa i brann med krigserklæringen i 39. Hadde Tyskland kunnet bygget seg opp i 10 år så hadde de hatt jetfly og raketter til å stå imot et hvert angrep fra jødene.

Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

Kommunistdrägget i Norge. Jöden Karl Marx Das kapital och hammaren och skäran.

Glimt fra Arbeiderpartiets valgfilm – 1936

http://m.youtube.com/watch?v=6aWfKaOp28w

argus
Gäst
Nybörjare
argus

”Bomber Harris” borde egentligen hängts för länge sedan.
Men de skenheliga britterna är som de är. De har till och med haft den dåliga smaken att sätta upp en staty i London av krigsförbrytaren.

Den är dessbättre oftast nedkladdad med röd färg av anständiga stadsbor.

Hitler var bög
Gäst
Nybörjare
Hitler var bög

Rätt åt nazistsvinen, ville de inte bli bombade kunde de låtit bli att bomba och invadera först…

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

…vilket var exakt det de inte gjorde.

skruf
Gäst
Nybörjare
skruf
Börjar mer och mer se WW2 som ett krig mot den Germanska europeiska kulturen, traditionen, etniciteten, rentav identiteten. Tyskland, på tiden världsledande inom teknologi, forskning och kultur. (Världens första epidemiologiska studie publicerades under kriget i Tyskland – om tobaksrökningens skadliga effekter – efter kriget såg amerikanarna såklart till att Tysklands befolkning istället ökade sin tobakkonsumtion, ironiskt nog.) Det är med stor sorg man, ju mer man läser om WW2 inser den tragedi som föregick. Och hur felaktigt itutad man blivit under skolgången om ”de onda”. Första gången jag hörde (av en historieintresserad man jag träffade i Tyskland) om raketforskarna, om… Läs mer »
Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

6:15 Hjälten Vidkun Quisling med hans egna ord.

http://m.youtube.com/watch?v=8KfnibrZtps

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Med facit i hand kan man inte annat än beundra denne folkhjälte, som naturligtvis måste dö så att han inte skulle kunna strö grus i det lögnmaskineri som skulle skapas efter nationalsocialismens och frihetens undergång. Hur går det förresten med Stasi-arkiven? I världens mest demokratiska land borde ju varenda skolunge kunna rabbla upp namnen på Sveriges värsta landsförrädare…… jag råkade visst drömma mig bort – landsförräderi är ju högsta dygd i dystopin Sverige och landsförrädarna ska åtnjuta högsta respekt och skyddad identitet.

argus
Gäst
Nybörjare
argus

Om man jämför tyska kulturstäder med engelska så är de sistnämnda utan större värde. Finns det fulare hus än de gråa likformiga radhus gata upp och gata ner, som dominerar de flesta städerna som Liverpool, Glasgow eller Birmingham.
Dessa blev bombade i sina industriområden, men inga brandbomber på det sätt som harris- eller churchill-gangstrarna föredrog.

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Det er sørgeligt at nogle unge mennesker er hjernevasket og indoktrineret i deres skolegang, at de synes, det er iorden at bombe tyske civile. Derfor er det vigtigt at Motståndsrørelsen fortæller den sande historie om, hvad der skete i WW2. Vi Nationalsocialister må trods alt tilgive disse forvirrede unge mennesker, da de kun har deres information fra sionistmedierne, og håbe på at de bliver klogere med tiden. Endnu engang tak til Motstandsrørelsen for denne artikel. Vi bøjer vores hoveder i sorg, over de tyske civile i Saarbrucken som omkom, under det krigsforbryderiske allierede bombeangreb.

Per
Gäst
Nybörjare
Per
Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Bomba 1943 – i dag , bara bomba – och liberalerna längtar efter NATO – med sina bomber. Folkpartiet skall visst ändra namn till Liberalerna – vet inte om alla associeras med giljotiner – det kanske ligger något i det?

A
Gäst
Nybörjare
A

Judar är väl det man associerar med liberaler numera – hela den svenska judepressen är ju liberal.

Henrik Andersson
Gäst
Nybörjare

I demokratin och de mänskliga rättigheternas namn,
bombade man tysk kvinna och tysk man.

Att döda och förstöra,
det har alla demokrater rätt att göra.

Är man bara god demokrat och humanist,
då får man slakta varenda nazist!

karolina
Gäst
Nybörjare
karolina

Tyskarna stannade kvar i sitt land och byggde upp det till Europas rikaste. Araberna flyr sina länder och parasiterar på europeerna.

Mats Siegfried
Gäst
Nybörjare
Mats Siegfried

Barbari!

Viking
Gäst
Nybörjare
Viking

Hitlers varning för sionismen

Hitler ville stoppa rothschild och rädda världen från sionism,Den massiva sionistiska lögnen , hjärtnvätten efter kriget ,Då mängden av lögner upprepas tillräckligt ofta tas den av de flesta som sanning av den stora massan ,ta reda på fakta om tiden före kriget, sionismens på-
verkan Bankeliten påverkan .

https://m.youtube.com/watch?v=MCNHaLziBQw

https://m.youtube.com/watch?v=MCNHaLziBQw

Mats Siegfried
Gäst
Nybörjare
Mats Siegfried

Hitler var god och hans generation chivalresk och redlig. Folkmordet och förintelsen av det tyska folket åderlät den ariska rasen på det bästa blodet. Fasansfullt när man tänker efter. Har du läst Savitri Devi? Jag påminner mig att hon anmärkte någonstans att Adolf Hitler visste att han inte var den utvalde och att han således inte kunde lyckas, men att det trots allt var hans plikt att försöka.

Jag tycker det är en intressant tanke och att Savitri Devi är en magnifik teoretiker.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Dessa duktiga kvinnor som byggde upp landet igen under svält med arbete och rensning av tegelstenar m.m. Visst skäms jag att jag inte varit bland dem …….. Kommer dagens tyska flickor att ära deras insatser?

Ovhev
Gäst
Nybörjare
Ovhev

Tappra nationalsocialisister
Som stred trots att allt stog i ruiner

Lars Blomdahl
Gäst
Nybörjare
Lars Blomdahl

Coventry bombades först av tyskarna Det var en civil öppen stad. Betalt kvitteras. Lars Blomdahl

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Vem kvitterar Dresden bäste Blomdahl ?

Lars Blomdahl
Gäst
Nybörjare
Lars Blomdahl

Dessförinnan hade Warsawa bombats av tyskarna 1939 och Rotterdam 1940. ! Betalt kvitteras.

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

skal der kvitteras for Hiroshima och Nagasaki Blomdahl?
Skal der kvitteras for Vietnam Blomdahl?
Om der skal kvitteras for alla allierede krigsforbrytelser mot native folkslag vil England och u.s.a. inte mere exsistere!

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Hellstorm – de allierades folkmord på Tyskland under och efter andra världskriget (Swe sub)
https://www.youtube.com/watch?v=COBx3gK-q3s

Hellstorm på svenska – min gåva till det tyska folket.
https://hellstorm.nu/

wpDiscuz