Bombdåd i Boston – en saudarabisk medborgare gripen

USA. Vid 21-tiden svensk tid avbröt två explosioner Boston Marathon då deltagerna var vid mållinjen. Utredare har gripit en 20-årig saudiarabisk medborgare för inblandning i dådet.

Arrangörerna har meddelat att ”det fanns två bomber som exploderade nära mållinjen i dagens Boston Marathon” och att ”vi arbetar med brottsbekämpande myndigheter för att förstå exakt vad som har hänt”. En amerikansk myndighetskälla har bekräftat att det finns minst 12 döda och nästan 50 skadade. Fox News rapporterade att Massachusetts General Hospital nu tar hand om 10 personer med bortsprängda lemmar och att alla operationssalar är upptagna.

Enligt rapporter sägs även två odetonerade sprängladdningar ha hittats, vilka stadens polis nu arbetar med att oskadliggöra. Den amerikanska myndigheten FAA har samtidigt beordrat att luftrummet över staden ska stängas av.

Amerikanska utredare har blixtsnabbt gripit en misstänkt – en saudiarabisk medborgare – som sägs vara inblandad i bombningarna, meddelar New York Post. Mannen ska ha gripits mindre än två timmar efter bombningen i hjärtat av Boston. Myndigheter meddelar att mannen nu vårdas på ett icke namngivet sjukhus. Hur han mottog de skador som han vårdas för är ännu inte känt.

Filmer:

Källor:
12 dead, nearly 50 injured after 2 explosions rock Boston Marathon, suspect identified and being guarded in hospital
Authorities ID suspect as Saudi national in marathon bombings, under guard at Boston hospital

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments