Bomb exploderade i Stockholm under natten

STOCKHOLM. Under natten till söndagen skedde en kraftig explosion i Bredäng i Stockholm. Enligt SVT var det ”någonting” som exploderade medan polisen inte vill utesluta att det hela var en ”olyckshändelse”. Boende i fastigheten uppger att det var en bomb.

Genrebild.

Enligt skattefinansierade SVT exploderade ”någonting” i en lokal i Bredäng i sydvästra Stockholm under natten till söndagen. Boende i fastigheten drog slutsatsen att det rörde sig om en bomb.

— Man förstår efter några sekunder att det är en bomb, ingen gasläcka eller något sådant, berättade Badri, som bor i huset.

Det var strax före kl 02 som boende i området vaknade av bomben som smällde av i bottenvåningen av ett flerfamiljshus.

Polisen fick larmet kl 01.44 då en person ringde in och berättade att det varit en kraftig explosion i Bredäng. Platsen för sprängningen ska ha varit en lokal som eventuellt var på väg att byggas om till restaurang.

Bombtekniker har undersökt platsen och ingen har gripits för bombdådet. Ingen skadades vid explosionen.

— Vi utreder det som ett brott i nuläget, men det är alldeles för tidigt att avgöra om det är ett uppsåtligt brott eller om det rör sig om en olyckshändelse, kommenterade Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments