Omfattande skador efter att bomb exploderade i centrala Ängelholm i natt

ÄNGELHOLM. En bomb som placerats utanför en flerfamiljsfastighet exploderade i natt i centrala Ängelholm. Explosionen medförde stora skador på fastigheten och omgivande bostäder.

Genrebild – från en tidigare explosion i Ängelholm. Skärmbild: Youtube.

Natten till onsdagen sprängdes en bomb vid en flerfamiljsfastighet på Östergatan i centrala Ängelholm. Larmet kom strax före klockan två och polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

Explosionen som skedde utanför byggnaden orsakade omfattande skador på fastigheten och omgivande bostäder. Ett fyrtiotal fönsterrutor krossades, skador uppkom på entrén till en trappuppgång samt hål ned till källaren.

— Vi vet inte vad som har detonerat men det förekommer skador på entrén och flera rutor på fastigheten och motliggande fastighet, kommenterade Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Platsen spärrades av under natten och tidig morgon för teknisk undersökning och kontroll av bombskyddet. Ingen person skadades och ingen misstänkt har gripits.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Källor:
Explosion i flerfamiljshus i centrala Ängelholm
Omfattande skador efter explosion i centrala Ängelholm i natt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments