Bolsonaro vill flytta Brasiliens ambassad till Jerusalem

SIONISM. Brasiliens nyvalda president Jair Bolsonaro har sagt att han planerar att hedra sitt kampanjlöfte om att flytta landets ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Brasilien blir därmed det tredje landet efter USA och Guatemala att flytta sin ambassad till Jerusalem.

Under gårdagen sade Brasiliens nyvalda president Jair Bolsonaro att han planerar att flytta landets ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.

”Som vi sagt tidigare under vår kampanj så avser vi att flytta den brasilianska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Israel är en suverän stat och vi ska vederbörligen respektera det,” twittrade Bolsonaro.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu välkomnar planerna och kallade i ett uttalande planerna på att flytta ambassaden för ”ett historiskt, korrekt och spännande steg”.

Om Brasilien flyttar sin ambassad till Jerusalem så blir de det tredje landet efter USA och Guatemala att ha sin ambassad där.

I Sverige har det funnits förslag från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna om att flytta ambassaden till Jerusalem.

Källa:
Brazil’s Jair Bolsonaro to move embassy to Jerusalem

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Bolsonaro har i media utnämnts till Brasiliens Donald Trump. Tydligen en inte helt fel slutsats eftersom bägge herrarna sätter ”Israel first”. Det de lovat uträtta i sina egna länder kommer i andra, tredje eller fjärde hand.

Vart tog tex Trumps mur mot Mexiko vägen? Först ska Israel få några tiotal F-35 till, några hundra kontantmiljoner till sitt ”försvar”, en fortsatt terrorbombning av Israels fiende nr 2 Syrien och utökade sanktioner mot Israels fiende nr 1 Iran – sen kanske det kan bli tal om att sätta upp lite taggtråd mot Mexikos gräns.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Det är lite mer komplicerat än att ”bara börja bygga”…
https://www.esquire.com/news-politics/a23356528/president-trump-wall-prototypes-funding/

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Charlie

Ett litet land som Ungern klarade det på några månader, från beslut till färdigställande.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Ungern satte upp lite taggtråd på ett staket ca 2 meter längs en mindre sträcka än gräsen längs Mexiko, dessa två är alltså knappast jämförbara, därtill finns geologiska problem, markägare med boskap, vattenresurser och diverse frågetecken som måste lösas.

vörtis
Nybörjare
vörtis
1 år sedan

Även om jag inte är den som tror att varken Trump eller Bolsonaro är, för att skoja till det lite, de vitas messias, så tror jag att även om de skulle vara det så skulle de inte kunna gå emot den internationella juden för hårt på en gång. Alla vet vi hur stor makt judarna har i USA; den makten är större än och kan inte jämföras med deras makt i Sverige, även om de även här har viss makt via banker/finansvärlden och media, som givetvis inte ska underskattas. Men i USA är deras makt på en helt annan nivå.… Läs mer »

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

Vad Trump, Orban, Bolsonaro mfl gör är att säga att det älskar Israel, men sedan gör de allt judarna hatar.
Vänstern gör exakt tvärtom, ”säger” att de inte gillar Israel, men gör sedan ist allt judarna älskar.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Charlie

Charlie,analysen av båda sidorna är intressant. Att använda samma retorik som fienden är ett sätt att manipulera men i slutändan kommer var och en att genomskåda detta skådespel.