Bolsonaro vill flytta Brasiliens ambassad till Jerusalem

SIONISM. Brasiliens nyvalda president Jair Bolsonaro har sagt att han planerar att hedra sitt kampanjlöfte om att flytta landets ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Brasilien blir därmed det tredje landet efter USA och Guatemala att flytta sin ambassad till Jerusalem.

Under gårdagen sade Brasiliens nyvalda president Jair Bolsonaro att han planerar att flytta landets ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.

”Som vi sagt tidigare under vår kampanj så avser vi att flytta den brasilianska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Israel är en suverän stat och vi ska vederbörligen respektera det,” twittrade Bolsonaro.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu välkomnar planerna och kallade i ett uttalande planerna på att flytta ambassaden för ”ett historiskt, korrekt och spännande steg”.

Om Brasilien flyttar sin ambassad till Jerusalem så blir de det tredje landet efter USA och Guatemala att ha sin ambassad där.

I Sverige har det funnits förslag från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna om att flytta ambassaden till Jerusalem.

Källa:
Brazil’s Jair Bolsonaro to move embassy to Jerusalem

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments