Bollnäspolisen ljög om gärningsmannabeskrivning

Sune Nordh, (rotelchef) uttalade sig i lokaltidningen Ljusnan i veckan om gruppvåldtäkten i Bollnäs. Nu är det klarlagt att de han sa var direkt fel.

I artikeln som publicerades på hemsidan helahalsingland.se, som tidningen Ljusnan är en del av, uttryckte sig Sune Nordh så här:

”I dag finns det ingenting som styrker att de som ligger bakom våldtäkten är av utländsk härkomst.” 

I artikeln uttalar sig Sune Nordh om att Motståndsrörelsen var i Bollnäs och demonstrerade. Tidningen ondgjorde sig över att vi pekade ut främlingar som skyldiga till våldtäkten.

Nordfront.se har via den drabbade familjen fått ta del av förhörsprotokollen från samtliga förhör som hittills har ägt rum (utom det sista som ägde rum nu på torsdagen, där finns ej ännu något protokoll). Det första förhöret hölls 02:35 i polisbilen direkt efter själva överfallet. Från förhörsprotokollet kan man läsa följande i avsnittet om gärningsmannabeskrivningen:

Signalement på killen med keps (x kan inte säga från vilken land han kommer ifrån)

Ca 180 cm lång

Mörkt kort hår

Mörkblå keps

Mörkhyad

Vit tröja med knappar på

Signalement på andra killen

Mörkhyad

Signalement på tredje killen

Mörkhyad

De tre utländska killarna kunde inte tala svenska.

Även i de två efterföljande förhören har den utsatta kvinnan följt samma linje i sin beskrivning av gärningsmännen. Detta kan inte Sune Nordh varit omedveten om. Det verkar helt enkelt som att Sune Nordh ljög. Frågan är då vad han har för skäl till detta. Man kan konstatera att det är mycket olämpligt av en polis att gå ut med felaktiga uppgifter kring signalementet på gärningsmännen. Det kan definitivt vara försvårande för utredningen.

Nordfront.se kommer att återkomma med en mer detaljerad rapportering om hur polisen hittills har hanterat detta ärende.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om