Bojkotta Göteborgs Kex!

Av ,
Politisk redaktör
17

KOMMENTAR. Bojkotta skiten och säg upp alla avtal.

Så har det hänt igen. Ännu ett globalistföretag flyttar sin verksamhet utomlands för att maximera profiten. 350 Kungälvsbor förlorar sina jobb när Orkla nu drar till Lettland.

Förutom alla de som blir arbetslösa kommer detta även drabba Kungälv på andra sätt, dels i utebliven kommunalskatt och dels då det är en kommun som i stort sett saknar stora arbetsgivare och industrier. Nu finns ICA-lagret och Swedish Match kvar, och den senare är dotterbolag till just Orkla.

Att maximera profit utan någon hänsyn alls till människor är just vad kexfabrikens ägare gör och har gjort. Det är liksom inte goda glada gubben ”Glenn” som äger Göteborgs Kex. Det är monstret Orkla, ett stort multinationellt företag med ytterst tvivelaktiga metoder som gör det. Istället för ”Glenn” är det ”herr Shekelstein”, och han bryr sig knappast om att Kungälvsbor förlorar sitt levebröd.

Den ”norska” koncernen har en historia bakom sig av aggressiva uppköp där de köper upp konkurrenter för att sedan lägga ner verksamheten. Ibland efter att ha dumpat priserna så att en annan konkurrent tvingats lägga ner.

Orkla ägs till stor del av skurkbanker från USA, däribland den judiska investmentbanken J.P. Morgan. Särskilt intresserade har Orkla alltid varit av anrika, traditionella företag som Göteborgs Kex.

Orkla köper upp anrika företag och förstör dem. Foto: Radio Kungälv/Nordfront.se

Orkla har även köpt upp statliga företag i Sverige och äger en mycket stor del av vår livsmedelskapacitet. I och med att de är ett multinationellt företag som leds av cyniska extremkapitalister är detta ytterst allvarligt. De borde inte få bedriva verksamhet i Sverige överhuvudtaget.

I Kungälv kommer Göteborgs Kex nu finnas kvar till 2022. Vad tänker politikerna göra under dessa fyra år? Tassa på tå eller agera? Det finns bara ett svar: Kungälvs kommun måste nu säga upp alla eventuella befintliga avtal med Orkla-fabriken. Allt annat än det vore ett hån mot alla drabbade och mot Kungälvsbor överhuvudtaget. Jag ser gärna även att kommunen genomför så många brandinspektioner som möjligt på fabriken och uttrycker i ord och handling vad de tycker om Orklas cyniska verksamhet.

Vidare: Kungälvsbor och andra borde nu bojkotta skiten. Det finns alternativ som – ännu inte – beter sig lika svinigt som Göteborgs Kex och där produktionen fortfarande är svensk. Det finns större företag, men även lokala sådana. I Kungälv har vi exempelvis Svarta katten. Skriv även under denna namninsamling. Motarbeta Orkla på alla sätt ni kan!

Det är nu bra om det går dåligt för Orkla-fabriken. Orkla skadar människor och därför bör vi skada deras verksamhet på det enda sätt som Orkla förstår – ekonomiskt. Om profiten skadas så mycket att Orkla måste sälja av kexfabriken så kanske en svensk kan ta över företaget i framtiden. Då kanske det blir ”Glenn” som tar över kexfabriken igen.

Överhuvudtaget måste vi markera. Det måste bli ett slut på att globalistföretag köper upp svenska företag, flyttar utomlands och gör så att svenskar blir arbetslösa. Eftersom politiker har gett kapitalisterna fritt spelrum att göra som de vill, måste vi – folket – agera på det mest kraftfulla sätt vi kan. Sluta äta Orklas kakor! Bojkotta Göteborgs Kex!

/Fredrik Vejdeland, kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i Kungälvs kommun

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

17
Lämna en kommentar

Please Login to comment
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
GunnarFredrikaJan HjelmJonasVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lotta
Medlem

Självklart skrivit under!

Lingonet
Medlem

Bra initiativ! Nu börjar jag bojkotta allt som har med orkla att göra. Skrev självklart under.

Victor
Medlem

En hel del märken äger dom. Sjukt.https://www.orkla.se/brands/

Lingonet
Medlem

OJ!!! Det var inte lite. Tack för länken, den sparar jag i favvos.

Slipsen
Medlem

Bra skrivet och bra att man blev medveten om deras smutsiga affärer och agerande!
Man kan inte ensam förändra världen men man kan alltid göra sitt bästa, många bäckar små!
”Bättre att se den sträng som brast än att aldrig spänna en båge”!

Henke Himmlär
Medlem

Om det vita Lettland tjänar på flytten så är det ju bra. 😉

Men ja, att bojkotta olika företag/varor är någonting vi borde göra i mycket större utsträckning än vi gör idag.

Lingonet
Medlem

Speciellt israhelliskt, mens det fortfarande är lagligt.

Pär Öberg
Admin

Jag har också skrivit på. Tycker genuint synd om de 350 arbetare som kommer bli arbetslösa. BOJKOTT är en självklarhet. Jag har ändå inte ätit kex på flera år. Ni som gör det, köp andra kex.

Victor
Medlem

Skrivit under så klart. Arg och besviken man blir! 😡

Henke Himmlär
Medlem

Hur många av de 350 är rasfrämlingar?

Lingonet
Medlem

Troligen inte så många, i sådana fall hade facket och politikerna agerat stenhårt.

Jonas
Medlem

Har känt mig skeptisk ända sedan Ballerina Negerboll kom…

Jan Hjelm
Medlem

Påskrivet.

Fredrika
Medlem

Detta är precis vad som för ett par år sedan hände Findus nere i Skåne när ett par riskkapitalister ur nomadfolket och företaget Nomad Foods bildade ett bolag i syfte att köpa upp Findus för att lägga ned produktionen och förlägga den till en annan nomadägd anläggning i Tyskland.

När ska det nordiska folket stoppa Dem?

Jonas
Medlem

Tack för info, tänkte aldrig så långt, blev bara förbannad när de förstörde Findus i Bjuv. Men givetvis var det judar som låg bakom; Martin E Franklin (”engelsk” jude) och Noam Gottesman (israel). Lösningen är enkel, expropriera hela skitet och låt arbetarna fortsätta tillverka prima, svenska ärtor. Skjut ägarna eller låt dem arbeta gratis med de tyngsta arbetsuppgifterna.

Fredrika
Medlem

Kanontext av Vejdeland.!
Inga andra jämförelser men Proletärens ledare om GbgKex och globalism är också mycket bra: https://ibb.co/dNKH9d

Gunnar
Medlem

Bra att detta uppmärksammas av Nordfront. Tvi fan för de som sätter profit före allt annat!