Bögvänsteraktivisten Frej Larsson dömd för hot mot poliskvinna

VÄNSTERN. Vänsterrapparen Frej Larsson döms i Hovrätten för att ha dödshotat en poliskvinna.

Antirasisten och drogmissbrukaren Frej Larsson gjorde sig ett namn för några år sedan då han satte upp en gaybar på en ryskägd tomt på Åland utan att fråga markägaren. Det brottsliga tilltaget understöddes av TV4 som spelade upp den musikvideo som Frej Larsson gjorde i gaybaren.

Nu har Larsson dömts för dödshot mot en poliskvinna. Hotet framfördes i en låt som Larsson gjorde om poliskvinnan där låten i sig fungerar som en hämndaktion efter ett narkotikatillslag som polisen gjorde mot en av deras spelningar i Stockholm.

Larsson hade lagt upp låten om poliskvinnan på Spotify med titeln ”Då ska hon skjutas”. I samband med detta postades även ett inlägg på hans Instagramkonto som visade en guldfisk med samma namn som den kvinnliga polisen. Fisken ”ska fileas på valborg”, löd budskapet i en kommentar med taggarna #dåskahonskjutas och #snuthat.

Tingsrätten valde att fria Larsson och menade att det inte går att binda honom till låten. Detta håller dock inte Svea hovrätt som nu dömer honom för hot mot tjänsteman. I domen skriver hovrätten:

”Hovrätten kommer fram till att det är utrett att det är mannen som skrev låten och att han såg till att den lades upp på Spotify. Hovrätten kommer vidare fram till att låtens text innehåller hot om våld mot polisen och att hotet var ägnat att framkalla allvarlig fruktan för polisens personliga säkerhet samt att låten skrevs för att hämnas polisen för hennes tjänsteåtgärder.”

Larsson döms till villkorligt fängelsestraff och böter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Tobias says:

    Bedrövligt att ett sånt lågliv får fortsätta att andas,och ta luft från sunda nationalsocialister?

  • Ett praktexemplar som bör infångas och stoppas upp för allmän beskådan?! Nationalmuseeum nästa!

    Det är bra att vi får vatten på vår kvarn och våra så kallade motståndare drar på sig clowndräkten publikt.

    Halv liter.


  • Lämna ett svar