Boende i ”mångkulturella” områden livrädda – hälften vågar inte gå ut

INRIKES. Hälften av de boende i södra Malmö och Botkyrka vågar inte gå ut på kvällen. Detta visar en ny undersökning som BRÅ genomfört.

Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) har för första gången genomfört en kartläggning av otrygghet och oro för brottslighet på lokal nivå. Resultatet blev vad man kunde vänta sig – i till exempel södra Malmö uppger 48 procent av invånarna att de känner sig otrygga när de vistas utomhus kvällstid eller att de inte vågar gå ut. Det ser inte mycket bättre ut i Stockholms förorter, bland annat i Botkyrka där 45 procent uppger samma sak. På platser där mångkulturen inte är lika påtaglig är siffrorna betydligt lägre, i exempelvis Lund är siffran ”bara” 22 procent.

— Det är ju naturligtvis verkligen inte bra eftersom det innebär en illavarslande inskränkning, säger Mats Löfving, chef för den nationella operativa avdelningen vid polisen.

Även i Norrland finns en stor känsla av otrygghet – i södra Lappland är 45 procent av invånarna oroliga för brottsligheten. Mest oroliga är dock invånarna i Ystad, där 58 procent uppger en liknande oro.

— Det är själva poängen med den här undersökningen, tack vare att uppgifterna är nedbrutna på lokal nivå. Den lokala polisen för sedan en dialog med kommunen och företrädare för exempelvis religiösa samfund och idrottsrörelser och ser vad som kan göras och vilka som bör göra vad. Sammantaget, om alla hjälps åt, kan det här bli en ganska stor kraft, fortsätter Mats Löfving.

12 000 personer i åldrarna 16-84 år i samtliga polisregioner deltog i undersökningen, som kommer genomföras årligen.

Källa:
Många förortsbor rädda för att vistas utomhus

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Fredrika says:

  Folket vet redan att det är såhär. Dildoliberalernas ledare gör ett utspel och ”erkänner att deras invandringspolitik har misslyckats men att Sveridemokraterna inte ska då något inflytande ändå” enligt Fria Tider. Som om det spelar någon roll vas folkförrädaren Björklund och Dildoliberalerna säger. Som om SionistDemokraterna skulle stoppa invandringen och repatriera rasfrämlingarna. Naturligtvis inte. Sionisterna styr. Björklunds kranka blekhet är bara en variant på Löfvens tema ”Vi har varit naiva”. http://www.friatider.se/bj-rklund-vi-har-misslyckats-med-invandringen-men-sd-ska-aldrig-f-inflytande

 • Fimbultyr says:

  Vi behöver göra vårt bästa och göra gott med hängivenhet! Varje German behöver vara ett föredömme för sina medmänniskor.

 • Daniel says:

  Botkyrka.
  Bodde ett tag i denna håla. Babbarna hade framträde och uppvisning varje dag i någon form. Första året jag bodde där, i Salem, var det lugnt. Sedan de gjorde om hela Tumba till socialbyrå kunde man fan inte gå ut å ta sig en bärs i lugn o ro.


 • Kommentera