Bodenrektor: Barn sålde knark på skolan

NORRBOTTEN. Att skolbarn knarkar och säljer droger i skolans lokaler händer nu överallt i Sverige. Men oftast uppmärksammas inte problemen utan göms istället undan. I Boden har dock rektorn gått ut med informationen i ett brev till föräldrarna.

”Elever sålde droger och knarkade” rapporterar lokaltidningarna i Norrbotten. Det handlar om högstadiet Stureskolan i Boden och det är inte första gången ett så kallat ”drogutbrott” briserat i skolans lokaler.

Knark blir allt vanligare på skolor i Sverige. Allt fler unga känner att de har medias och makthavarnas stöd i sitt droganvändande. Många centerpartister och liberaler som besöker skolorna i informationssyfte är öppet för att legalisera knark i Sverige, och det påverkar barnen.

— Det händer på alla skolor, berättar rektorn Petronella Sirkka om knarkförsäljningen.

Rutinen vid de återkommande drogutbrotten i Boden är att elever som knarkar hålls kvar på skolan tills vårdnadshavare och polis är tillkallade. I de fall barnen är under 15 år får dock inte polisen besluta om urinprov och blodprov på barnen, och de kan inte heller straffas för sina brott. Det har politikerna bestämt.

Eftersom föräldrarna redan har fått kännedom om skolans knarkförsäljare har rektorn skrivit ett brev för att informera om verkligheten på landets skolor:

— Det skulle kännas konstigt att inte ta upp att skolan haft problem med narkotika när säkert en del av föräldrarna redan hört talas om det, säger rektor Sirkka.

Med hänvisning till skolplikten får knarklangarna gå kvar på Stureskolan med de andra barnen. Detta trots att rektorer för grundskolan har möjlighet att omedelbart stänga ute elever från skolan under en veckas tid.

I gymnasieskolor gäller hårdare regler, eftersom undervisningen är frivillig. Där har rektorer makt att stänga ute elever under två veckors tid, och efter en utredning förlänga utestängningen till maximalt två år.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl AVeraKlausSanningen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sanningen
Medlem

Bodens folk får ta och rösta på Bo i valet!

Klaus
Medlem

Jaha, och så säger svenska barn ”Sverige är det bästa landet i världen”. Föräldrarna håller med om de inte gör något emot.

Vera
Medlem

Förr fanns det någonting som heter uppfostringsanstalt – dags att ta fram igen. Men som det nu är kommer väl de nationellas barn dit medan knarklangarna får härja i humanitetens och demokratins namn?

Karl-Путин A
Medlem

Det är inte barn som langar knark, det är baaarn och dem kommer man inte åt med nuvarande samhällsordning. De finns utplacerade där just för att förstöra skolmiljön för svenska barn på alla upptänkliga sätt.