Blufforganisation sprider desinformation

KOMMENTAR. Meddelanden som sprids från ”Svenska FN-förbundet” har trovärdighet som ett aprilskämt.

”FN-rapport får kritik”, var rubriken på Sveriges radio tidigare i veckan. Nyheten handlade om en rapport från Svenska FN-förbundet. Kritiken som framfördes av statsvetaren Marie Demker bestod i att rapporten ansågs överdriva motviljan mot invandring bland svenskarna.

– Talar vi om värderingar och attityder hos befolkningen i stort så är det alldeles klart att utvecklingen är att svenskarna blir mer öppna, kommenterade Marie Demker.

Det var alltså frågan om en olik syn i en sakfråga mellan två parter som i grund och botten är likasinnade. Det krävs ingen djupare undersökning för att förstå Marie Demkers personliga psykologi. De av befolkningen som är så indoktrinerade att de välkomnar ett mångkulturellt kramkalas definieras som ”öppna”. Det avslöjar tillräckligt om Demkers slutna världssyn.

När det gäller innehållet i rapporten från Svenska FN-förbundet är påståenden som förekommer så absurda att det borde bli pinsamt för rapportens författare. Skribenterna måste ha trott att de kan ljuga och manipulera ohämmat med beskrivningen av situationen i Sverige samt om den nationella rörelsen. Rapporten skickas till FN med fantasifulla rekommendationer från Svenska FN-förbundet om åtgärder, däribland organisationsförbud för meningsmotståndare. Det mest absurda i sammanhanget är att Svenska FN-förbundet är en blufforganisation med falsk varudeklaration. Det handlar om en fristående organisation som inte är har någon formell koppling till FN över huvud taget.

Genom medias rapportering framstår saken som att det är FN som försöker stoppa yttrande- och föreningsfrihet för oönskade politiska organisationer och enskilda personer. I själva verket kan det vara frågan om dubbelorganiserade vänsterextremister som utnyttjar en bidragsfinansierad front för att sprida sin hets och förljugna propaganda.

Aleksander Gabelic är ordförande för Svenska FN-förbundet.

Aleksander Gabelic är ordförande för Svenska FN-förbundet.

Svenska FN-förbundet gör inte detta utspel som en engångsföreteelse utan motsvarande meddelanden har spridits även tidigare. Det är repris av något som vi redan har hört och hela tiden får höra från trotskistiska mytomaner. Dessa kommer aldrig nöja sig förrän tjeckisternas arkebuseringspatruller skjutit färdigt alla inbillade ”fascister och klassförrädare”. Massmedia har gått i fällan när de använder rubriker som ”FN-rapport”, för någon sådan är det alltså inte frågan om.

Det är en medveten taktik att tillämpa denna form av vilseledning genom att stjäla auktoritet från FN. Med samma taktik skulle alla fosterländskt sinnade kunna bilda ”Nordiska FN-förbundet” och skriva egna ”FN-rapporter”. Det kommer förstås inte ske eftersom vi till skillnad mot vänsterextrema och tokliberaler inte är beroende av lögnen som instrument för att kunna existera.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments